- Men beklagelsen da, statsminister?

Statsminister Kjell Magne Bondevik konstaterte i går at det var uheldig å bruke en uavsluttet straffesak som eksempel i valgkampen. Men familien til en 17-åring som er siktet i Arve-saken, venter fortsatt på en beklagelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til statsminister Bondevik gjorde 17-åringen og hans familie det klart gjennom sin advokat at de følte statsministerens uttalelser som «svært belastende».

- Vi har fått en klargjøring av at man ikke kjenner faktum i denne saken. Men det andre er jo spørsmålet om en beklagelse. Nå skal klientene få tenke seg litt om, så får vi se i løpet av dagen om vi skal la saken ligge, sier advokat Knut Storberget til Dagbladet.

- Vi er i hvert fall på god vei mot å få saken avgjort der den skal avgjøres, nemlig ved domstolene, legger Storberget til.

Trakassering

Det var Bondeviks uttalelser i NRKs «Ukeslutt» om at Arve Beheim Karlsen (17) var «drevet ut i elva», som fikk familiene til de to siktede 17-åringene til å reagere.

I et brev statsministeren sendte til advokat Storberget i går, heter det blant annet:

«Mine uttalelser i denne saken har selvsagt ikke vært ment som standpunkttagen i skyldspørsmålet, men som et ledd i et holdningsskapende arbeid i kampen mot intoleranse og fremmedfrykt. Jeg har ikke rettet mine uttalelser mot enkeltpersoner, men har hatt i tankene det som kom fram i mediene rundt saken, nemlig at den omkomne over lengre tid hadde vært utsatt for trakassering.»

Uheldig

Deretter skriver Bondevik:

«Jeg ser at det var uheldig av meg å benytte et eksempel fra en uavsluttet straffesak.»

Men heller ikke avslutningen av brevet antyder en beklagelse:

«Jeg har ikke ønsket å belaste Deres klient og hans familie, og vil derfor på denne måten presisere hva som var min intensjon.»