..men brukes fortsatt i reklamefilm

GARDERMOEN (Dagbladet): Kurt Kemi (29) er bakkemannskap i Braathens, og den hjelpsomme ansatte som hjelper til med lukeparkering i TV-reklamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kom sjokkmeldingen om at SAS vil sparke samtlige bakkeansatte i Braathens. Men Braathens bruker ham fortsatt i TV-reklamen.

- Jeg undrer meg over at de kjører denne reklamen nå. Det er merkelig å se seg sjøl på TV midt oppe i dette renkespillet, sier Kurt Kemi. Han har blitt et kjent fjes på TV i reklamekampanjen til Braathens, der han hjelper en kvinne med å lukeparkere. Til vanlig parkerer han fly - og særlig hjelpsom med å gå fra stillingen sin, har han ikke tenkt til å være.

- Jeg går ikke frivillig, selv om det ser svart ut. I verste fall reiser jeg til en kamerat på solkysten av Spania. Han sa at han hadde jobb til meg i restauranten sin, sier Kurt.

Særlig lyse utsikter til ny jobb som bakkeansatt har han ikke.

Stemningen blant de bakkeansatte hos Braathens på Gardermoen er amper.

- For det første er det helt uspiselig at de kjører disse reklamefilmene på TV nå. Når det gjelder SAS- og Braathens-ledelsens håndtering av denne saken, har jeg aldri sett maken til renkespill. Slik det ser ut nå, har ledelsen i Braathens visst om denne «avtalen» fra starten av, sier hovedtillitsvalgt for de flyplassansatte i Braathens, Arne Foss. Sammen med de ansatte skal han nå gå igjennom avtalen med jurister.

Kommersiell direktør i Braathens, Freddy Eriksen, forstår at Kurt ikke har lyst til å være på TV.

- Jeg trodde ikke disse reklamefilmene gikk ennå. De skulle stoppes på fredag, men det har ingenting med omstillingsprosessen å gjøre. Jeg skal ta kontakt med Kurt for å høre hans mening, sier Freddy Eriksen.

Også flere av Braathens' «frontfigurer» har bedt om å bli tatt av skjermen.

- Ja, det var to kabinansatte som var med i reklameserien. De ville ikke være på TV etter at de fikk sparken, sier Eriksen.

FORBANNET: Han er Braathens' frontfigur i reklamen, men nå må flyparkerer Kurt Kemi (29) trolig lete etter ny jobb. - Vi er dolket i ryggen, sier Kemi til Dagbladet.