.. men direktøren sikret seg egen plass

KRISTIANSAND: Mens sykehusansatte og pårørende fortvilt leter etter ledige parkeringsplasser, har direktør Anders Wahlstedt ved Vest-Agder sykehus (VAS) laget sitt eget private parkeringsskilt for å kunne parkere sin Jaguar - gratis!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND: Mens sykehusansatte og pårørende leter fortvilt etter ledige parkeringsplasser, har direktør Anders Wahlstedt ved Vest-Agder sykehus (VAS) laget sitt eget private parkeringsskilt for å kunne parkere sin Jaguar - gratis.

Rett utenfor kontordøra troner den blankpolerte Jaguaren. Wahlstedts parkeringsordning har fått ansatte til å se rødt. Øvrige trafikanter må nemlig betale parkeringsavgift, uten at de er garantert ledige plasser av den grunn.

Nå er det avslørt at skiltene på sykehusområdet er feilmontert i forhold til den godkjente skiltplanen. Dermed må direktøren pent betale avgift som alle andre. Wahlstedt selv var i går ikke tilgjengelig for kommentar.

Strid

Også selve parkeringsordningen rundt sykehuset er i strid med forskriftene. Forskriftene krever ubetinget at parkeringsavgiftene skal tilfalle kommunen slik at politikerne kan bestemme hvordan inntektene skal brukes.

Men Vest-Agder sykehus har omgått bestemmelsene og organisert parkeringsprosjektet i et eget aksjeselskap, VAS Parkering A/S.

Selskapet prosjekterer bygging av nytt parkeringshus ved sykehuset.

- Kommunal inntekt

VAS Parkering A/S inngikk i sommer avtale med det kommunale Kristiansand Parkeringsselskap om håndhevelse av parkeringen. Inntekten skal i følge en hemmeligstemlet avtale tilfalle VAS Parkering A/S - og ikke kommunen. Kommunen avspises med inntektene fra gebyrer fra dem som bryter skiltbestemmelsene.

Ordningen er i strid med forskriften om offentlig parkeringsregulering og parkeringsgebyr.

- Forskriften om kommunal håndheving av parkeringsbestemmelsene sier klart fra at det er en kommunal oppgave å håndheve ordningen med avgiftsparkeringen, sier førstekonsulent Espen Rindedal ved Vegdirektoratets avdeling for trafikkrett.

- Inntektene skal tilfalle kommunen. Også gebyrinntektene, sier Rindedal.

Konstituert leder ved Kristiansand Parkeringsselskap, Kjell Riseng, hevder at avtalen med VAS Parkering A/S er en kurant sak.

- Men det er selvsagt enkelte omstendigheter vi må se nærmere på, sier han.

Styreformann Per Willads Torgersen i VAS Parkering A/S sier at det er inngått avtale med Kristiansand Parkeringsselskap om å beholde avgiftsinntektene.

- Dette er privat grunn og vi har hjemmel for det, hevder han.

Direktørens plass

- Har direktøren behov for sin egen parkeringsplass?

- Det er direktøren den rette til å svare på.

Vi har en generell avtale med parkeringsselskapet at vi kan utstede parkeringstillatelser til ansatte og sykehusets biler.

- Hvorfor ønsker VAS Parkering A/S å hemmeligholde avtalen med Kristiansand Parkeringsselskap?

-Det er en forretningsmessig avtale mellom to parter.

FULL PRIS: De sykehusansatte og pårørende betaler høye avgifter og må slåss om ledige plasser på sykehusets parkeringsplass.