...men Dørum vil bygge mer i byen

Samferdselsminister Odd Einar Dørum vil bygge nye boliger på småtomter i Oslo indre by, i stedet for å flytte markagrensa. - Man trenger ikke jomfruelig mark for å bygge nytt. Dette gjelder også flere byer i Norge, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men det er ikke mulig å gi alle som vil plass i Oslo, sier Dørum.

Statsråden sier regjeringens prinsipp er å verne grønne omgivelser rundt byene. Han forkaster forslaget om å justere markagrensa.
- Det er bedre å utnytte tomter der det fra før finnes skikkelig infrastruktur. Det er ikke snakk om å bygge ut byenes grønne lunger, men det finnes mange småtomter som ikke er utnyttet. Om vi bare oppretter kontorer i byenes sentrumsområder, vil presset øke i et fra før presset område, sier Dørum.

Han sier at både OBOS og Statsbygg har planer og vilje til å bygge på ledige plasser i Oslo indre by.

Den økte pendlingen inn og ut av Oslo gir økte trafikkorker og forurensning. Samferdselsministeren mener dette må løses med bedre offentlig transport.

- Det er alt foreslått et krafttak for å ruste opp kollektivtransporten i Oslo og Akershus. Vi vil også se mer på transporten lenger sørover. Gardermobanen vil sørge for en bedre kommunikasjon nord for Oslo, sier Odd Einar Dørum.