Men er det ikke?

Alles favorittisbjørn fyller ett år!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isbjørnungen Knut er blitt ett år og voksen bamse. Onsdag holdes det heidundrende bursdagsselskap i dyrehagen i Berlin, der dyrevokter og bestevenn Thomas Dörflein serverer kake.

Kaken består av is, frukt og grønnsaker, og til dessert blir det croissanter med smør og vindruer - det beste Knut vet. Bursdagsbarnet og publikumsyndlingen er 110 kilo tung og måler 160 centimeter når han står oppreist.

Siden Knut kom til verden 5. desember i fjor, er hver eneste dag i livet hans blitt grundig dokumentert. Det eneste fagfolkene i Berlin Zoo ennå ikke har fått svar på, er hvor det er blitt av melketennene hans.

Voksentennene - 22 i underkjeven, 20 i overkjeven - er for lengst på plass, men de 36 melketennene er av ukjent årsak uteblitt. - Vi aner rett og slett ikke hvorfor, og vi får nok aldri vite det, sier veterinær Andre Schale til avisen Berliner Zeitung.

Knut ble kort tid etter fødselen avvist av moren Tosca. Han veide bare 810 gram da han kom til verden, og overlevde flere livsfarlige feberanfall inntil han ved hjelp av omsorgsfull pleie begynte å vokse seg stor og sterk.

NTB

LUFTER TUNGA: Knut fyller år, dere. Foto: RAINER JENSEN/EPA/Scanpix
LUFTER TUNGA: Knut fyller år, dere. Foto: RAINER JENSEN/EPA/Scanpix Vis mer
LILLE KNUT: Slik så han ut, Knut, den lille krabaten som fikk så stor oppmerksomhet. Nå er han blitt litt større.
SØVNIG BJØRN: Selv ett år gamle isbjørner må sove litt i blant.