Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

... men gir julegaver til seg selv

340 ansatte i Ericsson får sparken i julegave. Resten får inndradd både julebonus og julebord. Men ikke sjefene. De får 300 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svenske Aftonbladet som skriver at den svenske Ericsson-julenissen tydeligvis har tatt kvelden og overlatt til pampene å skape juleglede. Den oppgaven ledelsen tydeligvis tatt på alvor - for sin egen del.

Selv kan de nemlig få så mye som 300 millioner kroner på deling i bonus og annen julegøy. Men de ansatte må nøye seg med å kikke på moroa: Selv får de verken julegave eller julebonus, og julebordet er inndradd. Det eneste de ansatte venter på nå, er beskjeden om de får beholde jobben eller får sparken.

Informasjonssjef Pia Gideon innrømmer overfor Aftonbladet at det er gått ut bud om «tilbakeholdenhet».

- Det er opp til hver avdeling, sier hun om julegaver, og legger til:

- Men personalsjefen har skrevet at han ikke anbefaler det. Han foretrekker at man treffes og har sosialt samvær - det kan man jo gjøre uten julebord.

På spørsmål fra Aftonbladet om hun forstår at medarbeiderne reagerer negativt, sier Gideon:

- Jeg har ikke hørt at julebord er avgjørende for å gjøre medarbeidere lykkelige eller ulykkelige.

LEDELSEN I ERICSSON synes ikke at de ansatte fortjener noen oppmerksomhet til jul. Selv kan de kose seg med millioner. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart