... men i Ayia Napa er folk fra Norge favoritter

Politisjef Spyros Spyrou burer aldri inn fulle nordmenn. Han satser på at Rosanna (67) og Georgios (73) tar seg av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AYIA NAPA (Dagbladet): -  Hva? spør politistasjonssjef Spyros Spyrou på Ayia Napa vantro.

-  Kan man havne i fengsel i Norge for å være for full på gata?

Spyrou tror oss nesten ikke. De seks politifolkene han bestyrer kunne ikke finne på å sette noen i fyllearresten, da må det virkelig ekstraordinære begivenheter til.

-  Nei, hvis folk hyler og synger på gata, så betyr vel bare det at de har det moro. Det er jo ikke ulovlig. Men hvis de begynner å bli voldelige, må vi ta oss av dem, sier politisjefen.

Han har aldri noensinne arrestert en norsk turist på Ayia Napa.

-  Nei, nordmenn er det aldri noe trøbbel med. De er fredelige folk som vi ikke har noen ting imot. Engelskmenn, derimot, de er mye verre. Lager bråk og har med seg stoff, de er en større utfordring å takle.

Beste kunder

På et gatekjøkken i partystrøket hvor flere av yndlingsstedene til de skandinaviske ungdommene ligger, møter vi Rosanna og Georgios Stauri. De skreller poteter og rasper ost.

-  Nordmenn er de beste kundene våre. De roper og skriker litt når de har fått for mye å drikke, men vi kan jo ikke hysje på kundene våre heller, sier Rosanna.

-  Så du får ikke lov å skrive noe negativt om dem i avisa din, sier hun bestemt.

-  De fester jo ganske vilt?

-  Ja, kanskje. Men man må jo få ha det moro når man er på ferie. Se, her kan du se, sier hun og peker på mange lapper norske og svenske turister har skrevet etter å ha besøkt gatekjøkkenet.

-  De skryter av maten og er veldig hyggelige. Sønnen min er blitt god venn med mange nordmenn, og lurer på om han skal legge ferien til Skandinavia neste år. Dere har jo så flotte jenter der, smiler hun.

Får handle på krita

-  Nordmenn oppfører seg bra, mye bedre enn de jævla engelskmennene, sier Georgios.

Han forteller at når nordmennene kommer innom etter å ha vært på fest, har de ikke alltid penger med seg. Da spør de pent om å få komme tilbake neste dag å betale.

-  Og de kommer med pengene. Alltid.

FORNØYDE: Rosanna og Georgios synes nordmenn er hyggelige kunder.