Men i bankboksen var det ingen skijakke

- Løslatelse eller psykiatrisk behandling umiddelbart, krever advokaten til tyverisiktet 44-åring.

 ALENE TILBAKE:  Direktør ved Skimuseet, Karin Berg,  ved siden av monteren som fram til onsdag ettermiddag inneholdt kong Haakons skijakke.Tilbake er et bilde av reinsdyrkalv-jakka fra 1930-årene og en naken utstillingsdokke.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
ALENE TILBAKE: Direktør ved Skimuseet, Karin Berg, ved siden av monteren som fram til onsdag ettermiddag inneholdt kong Haakons skijakke.Tilbake er et bilde av reinsdyrkalv-jakka fra 1930-årene og en naken utstillingsdokke. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag sjekket politiet bankboksen til den 44 år gamle mannen som er siktet og varetektsfengslet for tyveriet av kong Haakons skijakke fra et glassmonter i Skimuseet i Holmenkollen sist onsdag.

Der var det ingen skijakke.

En drøy uke før ski-VM åpner er nasjonalklenodiet, som var nesten ukjent før det ble stjålet, fortsatt søkk borte.

Her er programmet for ski-VM i Holmenkollen.

- Rett mann - Vi er rimelig sikre på at vi har tatt rett mann. Men han er ikke samarbeidsvillig, sier politistasjonssjef Arne Solberg på Majorstua til Dagbladet.

Ifølge politiet har mannen kjøpt billett til Skimuseet den ettermiddagen jakka ble stjålet og tatt bilder utenfor museet mot selve Holmenkoll-bakken rundt det tidspunktet jakka forsvant - ved 15-tiden onsdag.

Gjerningsmannen skal også ha etterlatt seg tydelige fingeravtrykk på åstedet.

Nå er politiet i gang med å prate med folk i mannens omgangskrets for å komme svaret på hvor jakka er.

Mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, har en helt annen tilnærming til skijakke-tyveriet. I dag har hans kontor levert en begjæring om at hans klient umiddelbart blir satt fri eller overført til psykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus.

- Ikke en rettsstat verdig - Det er godt mulig at det kong Haakons skijakke som er borte, men nå går denne jakka på helsa løs til en person slik det ikke er en rettsstat verdig, tordner Ihlebæk overfor Dagbladet.

Han peker på at klienten har vært plassert mer enn 72 timer på glattcelle, og at han har en psykiatrisk diagnose og dagsform som gjør at han umiddelbart må tas hånd om på en annen måte.

- Er din klient spesielt opptatt av skihistoriske klenodier ?

- Jeg vet at han har vært engasjert i byggingen av ny Holmenkollen og har vært en del der oppe.

- Har du noen teori om hvor skijakka kan være ?

- Nei. Jeg forholder meg til hans forklaring om at han ikke husker noe fra den dagen. Han har har hatt fullstendig blackout etter å ha drukket store mengder alkohol på toppen av antidepressiva.

 BORTE:   Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen onsdag ettermiddag. Broderiet ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i Kongens jakke hvor det forble frem til Kongens død i 1957. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
BORTE: Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen onsdag ettermiddag. Broderiet ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i Kongens jakke hvor det forble frem til Kongens død i 1957. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX. Vis mer