...men ingen hjelper Vidya

PUNE I INDIA (Dagbladet): Det står ei seks år gammel tiggerjente i gata. Hun gråter. En gategutt stjal kjeksisen fra henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvem trøster Vidya? Hvor er foreldrene til Vidya?

Ølet er billig her. Restaurantmaten også. Turistene er svært fornøyde. Indias middelklasse også. Ahh, deilig med en spasertur etter måltidet. Kelneren var treg, men det er jo typisk inderne her. Alltid så god tid. Hva med en kaffe, og kanskje en is? Det skal være et ypperlig sted rundt hjørnet. Nei, der er de igjen. Se bare rett fram og gå videre. Da gir de seg. Etter en stund.

- Mat, mat

Vidya tripper barbeint rundt i sin røde, skitne kjole. Hun tar fart, stanser foran en voksen, klyper ham i armen, setter sine bedende øynene i ham, og lar hånden går fra magen til munnen. Fra munnen til magen. Og tilbake.

- Khana, khana, ber hun. Mat, mat. Mannen rister henne av, og hun fortsetter tiggerdansen. Effektivt. Systematisk. Vidya er en profesjonell seks år gammel tigger. En bil parkerer foran iskremforretningen. Familien på fem trer ut. De kjøper seg hver sin store iskrem. Mmmm. Deilig i heten. Det er mørkt, men fortsatt 35 grader.

- Kan jeg få kjeksen, spør Vidya. Ingen svarer. Familien går inn i bilen. Så ruller ett av barna ned vinduet. Han er mett. Kjeksen kommer ut. Vidya griper den, og døyver sulten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer