... men Jan vil ikke gi noen konkrete løfter

Jan Petersen er sikker på at Høyre har den eneste riktige resepten på troverdighet når det gjelder skatte- og avgiftspolitikk, og er lite imponert over gårsdagens nye valgløfter fra Arbeiderpartiet. Men han nekter å konkretisere sitt eget valgflesk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når Ap hever grensen for å betale toppskatt med 31000 kroner, til 320000 kroner, er det et lite skritt i riktig retning. Vårt mål er å redusere tallet på toppskattytere kraftig, det gjør ikke Ap's forslag, sier Petersen.

- Men Arbeiderpartiet er konkrete i sine valgløfter. Det er ikke dere. Hvorfor lover dere for eksempel ikke toppskatt bare for dem med inntekt over 400000 kroner?

- Ap kan være konkrete fordi de som regjeringsparti har innsikt i neste års statsbudsjettall. Men vi har i motsetning til Ap troverdighet i skatte- og avgiftsspørsmål. Og toppskatt- og el-avgiftsforslaget i Ap's «verdipapir» er puslete... Ap feilvurderer velgerne.

- Hadde ikke råd

- På hvilken måte?

- Ved å gi forbruksløfter, hvor de er uten troverdighet. Delvis fordi partiet så seint som i vår ikke hadde råd til dette.

- Er løftet om gratis medisin på blå resept også uten troverdighet?

- Det er et av de bedre forslagene, som vi skal se nøye på, sier Jan Petersen.

Tror på flere løfter

- ...og gratis skolebøker på videregående?

- Vi tror skoen trykker hardere andre steder: Det vil være mer effektivt å ruste opp IKT-satsingen i skolen, sier Høyre-lederen og legger til:

- Dette «verdipapiret» er nok bare begynnelsen: Jeg tipper Ap kommer med en serie nye kostbare løfter i ukene som kommer. Og da skal vi huske på at løftene om skoleoppussing og gassilandføring allerede dreier seg om flere titalls milliarder, som kommer i tillegg til gårsdagens ti milliarder, sier Jan Petersen.