... men kanskje møter Mette-Marit pressen

Når kongefamilien drar til Kongsseteren for å feire jul, kan det bli første gang Mette-Marit presenterer seg for offentligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av grunnene til at hoffsjef Lars Petter Forberg inviterte det norske redaktørkorpset til Slottet i oktober, var for å diskutere en framtidig pressekonferanse med Mette-Marit Tjessem Høiby.

Både Slottet og samboerparet innser at det snart vil bli helt nødvendig å la Mette-Marit selv få presentere seg. Hoffsjefen ville ha forslag til hvordan det best kunne skje. Den tradisjonelle julefeiringen kan være rammen Slottet, kronprinsen og Mette-Marit venter på.

Etter et års uoffisielt samboerskap med kronprinsen vil det ikke overraske noen om Mette-Marit feirer årets jul sammen med kongefamilien. Det har blant andre kronprinsens tidligere kjæreste Cathrine Knudsen også gjort.

Kongsseteren i seg selv egner seg ikke til noe stort presseoppbud. Det er «hytta» for liten til. Men en koselig førjulsstemning før turen opp til Kongsseteren kan gi Mette-Marit et litt mindre brutalt møte med pressen enn en formell pressekonferanse i sentrum.

Trolig vil Slottet begrense antallet journalister til et mindre utvalg fra de største avisene og tv-kanalene.