... men kjendisadvokatene er for populære

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjendisadvokatene er for etterspurte. De tar for mange oppdrag og er blitt en propp i systemet. De forsinker rett og slett avviklingen av straffesaker.

Sterke krefter innen politikk og rettsvesen ønsker å fjerne et privilegium: Siktedes/tiltaltes rett til å fritt velge sin forsvarer i en straffesak. I Justisdepartementet ligger det nå et forslag som sterkt vil begrense denne retten.

Dagbladet har foretatt en vurdering av en rekke av landets forsvarsadvokater. Analysene er bygd på redaksjonens egne vurderinger, og samtaler med mange kilder i og utenfor rettsvesenet.

Dagbladet har lagt følgende kriterier til grunn:

Deltakelse i de store retts- og straffesakene dette året Opptreden i retten generelt Eksaminasjon av vitner Prosedyre Juridiske ferdigheter og kunnskaper Forarbeid og strategi Medietekke

Vi ble sittende igjen med 15 forsvarere, og øverst på lista står John Christian Elden og Tor Erling Staff . De er dyktige, kunnskapsrike og seriøse, samtidig som de er kjent for å ta vare på sine klienter. De er også skrankens enere, veltalende, taktiske og de bruker formuleringsevne som våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer