.. men kommunene mangler 2,5 milliarder

Funksjonshemmede skal ut av sykehjemmene når kommune-Norge får 2,5 milliarder kroner fra regjeringa og Frp. Men kommunene mangler fremdeles 2,5 milliarder for å gå rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har ordførere over hele landet gjort opprør mot regjeringens politikk. 70 prosent av ordførerne har sagt at de vurderer å trekke seg når valgperioden er over. Ap-ordfører Ole Haabeth i Fredrikstad har truet med sivil ulydighet på grunn av trangt budsjett. Vardø-politikerne nedla vervene sine i protest, og Rælingens Høyre-ordfører Margaritha Rambøl gikk like godt ut og ba partifelle Erna Solberg prøve seg som kommunepolitiker.

Dagens hjelpende hånd fra FrP og regjeringspartiene er neppe nok til at ordførerne blir i bedre humør.

Mer til handicappede

  • Kommunene skal få beholde merskatteveksten i år. Det er umulig å si hvor mye penger det utgjør, men for 2001 utgjorde det nærmere tre milliarder kroner.
  • 30 millioner kroner er øremerket funksjonshemmede for å få dem ut av aldershjem.
  • 50 millioner er øremerket til det partiene kaller «ressurskrevende brukere», først og fremst handikappede.
  • Partiene medgir at mange kommuner strever fordi innbetalingen til pensjonskassene øker. Men dét kan ikke være Stortingets problem: Mange av kommunene er medeiere i pensjonskassene. Eierne må regne med å ta utgiftene under nedturene. For noen år siden fikk kommunene tilsvarende utbetalt overskudd. Kommunene kan få lov til å føre noen av utgiftene over flere år. Partiene lover å ta en ekstra kikk på pensjonsutgiftene på budsjettet for 2003.
  • Regjeringen har foreslått 2000 ekstra sykehjemsplasser. Nå foreslår Frp og regjeringspartiene sammen 3000 ekstra plasser - til sammen 5000. 1,5 milliarder skal brukes. De første plassene kommer ikke før om to år.

    - Vi er veldig fornøyde, sier Per Sandberg (Frp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer