...men Kristin er en tøffing

OSEN (Dagbladet): Kristin Lykke Båtvik klatrer sikkert opp den bratte fjellveggen og kaster et uredd blikk ned mot bakken. - Det e' itj skummelt, sjø, sier den tøffe 7. klassingen fra Hommelvik barneskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sammen med 44 andre elever fra den sørtrønderske skolen er hun på Drageid leirskole, som ligger rett ut mot storhavet i Osen kommune. Der får de prøve seg på krabbefiske, roing, sjøvettopplæring i sjark og besøk i mørke grotter og huler, i tillegg til fjellklatringen.

- Jeg er vant til å gå turer i naturen og så trener jeg kunstløp, sier Kristin, som forklaring på at hun mestrer fjellklatringen så godt, til tross for at hun ikke hadde prøvd det før hun kom til Drageid. Rektor Ingolv Dørum - med 20 års erfaring som leirskolelærer - mener elevene sitter mer enn før, og blir forterere trøtte. De er vant til å være ute, men ikke hele dagen. Dermed er det også mange av dem som ikke kan kle seg for å være ute i så lang tid.

- Trøsten får være at selv om flere elever har dårligere bakgrunn fra friluftsaktiviteter, så lærer de fortsatt raskt når de får sjansen. Unger som er motiverte, klarer utrolig mye, sier Dørum.

På Drageid leirskole satses det mye på spenningsaktiviteter for å engasjere elevene.

- Behovet for leirskolene er større enn noen gang, både for å bedre fysikken og å utvikle de sosiale evnene, sier Dørum. Han prøver å legge opp aktivitetene slik at ungene kan utvikle seg som personer, med hovedvekt på å lære å ta ansvar, tenke positivt og å kunne konsentrere seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer