...men lykkepille-blotter ble dømt

TRONDHEIM (Dagbladet): En 37 år gammel trønder er funnet skyldig i blotting. I retten forklarte mannen at han hadde brukt lykkepillen, og at det hadde medført at han ble mer likegyldig i sin framferd. Pillene var foreskrevet av lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brukte lykkepillen - frifunnet for vold

En enstemmig rett konkluderer imidlertid med at den ikke er i tvil om at tiltalte var tilregnelig, og at han var klar over hva han foretok seg.

Blottet seg

Dette til tross for at han brukte lykkepillen Seroxat på den tida han ble funnet skyldig i å ha blottet seg for flere småbarn i sitt nærmiljø.
37-åringen forklarer at han i det aktuelle tidsrommet i fjor tok en tablett tilsvarende 20 mg hver dag. Det er en normaldose. Perioden varte i ti måneder.

Mindre sexlyst

Ifølge et sakkyndig vitne i retten, en farmakolog, fører inntaket av Seroxat at pasienten blir lettere til sinns, og mer aktiv i sin framferd. Pasienten tar lettere kontakt med ukjente, og blir samtidig mer utadrettet.

Denne lykkepillen fører ikke til sterkere sexlyst, snarere tvert imot. Resultatet blir gjerne for mannfolk ereksjonsproblemer og forsinket sædavgang.

En enstemmig rett konkluderte etter dette at 37-åringen hadde opptrådt forsettlig, sjøl om han hadde blitt mer likegyldig av lykkepillebruken.
Domfelte fikk betinget fengsel.