Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Men Madonna gråter for Oscar

NEW YORK (Dagbladet): Det er ikke sikkert Argentina feller en tåre, men det er rimelig grunn til å tro at Madonna gjør det. Verken hun eller filmen «Evita» er Oscar-nominert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets favoritt er den romantiske «The English Patient». Med sine tolv nominasjoner, inkludert Beste Film, leder ørken- og krigseposet fram til prisene blir delt ut i Hollywood 24. mars. Konkurrentene er «Fargo» og «Shine» med 7 nominasjoner hver, mens «Jerry Maguire» og «Secret & Lies» fikk 5 nominasjoner.

Tommelen ned

Madonna fikk seg nok årets filmtrøkk midt i trynet da nominasjonene ble kjent i går. Hun var ganske sikker på at hun og «Evita» ville bli nominert. Heller ikke Courtney Love (kona til avdøde Nirvana-sangeren Kurt Cobain) nådde opp for sin rolle i «The People vs. Larry Flynt» - til tross for strålende kritikker.

Akademimedlemmene hadde, litt overraskende, ikke sansen for Debbie Reynolds kritikerroste innsats i filmen «Mother».

McDormand favoritt

Frances McDormand, som spiller hovedrollen i «Fargo», har et favorittstempel i kampen om Beste kvinnelige hovedrolle - og er i den posisjonen Madonna jobbet så hardt for å få. Hun konkurrerer med Kristine Scott Thomas; «The English Patient», Diane Keaton; «Marvins Room», Emily Watson; «Breaking the Waves» og Brenda Blethyn; «Secret & Lies».

I kampen om Beste mannlige hovedrolle har Geoffrey Rush et visst forsprang hos ekspertene for sin rolle som den forstyrrede pianisten i «Shine». Han konkurrerer med Tom Cruise for «Jerry Maguire», Woody Harrelson for «The People vs. Larry Flynt» og Billy Bob Thornton for «Sling Blade».