Men Madonna gråter for Oscar

NEW YORK (Dagbladet): Det er ikke sikkert Argentina feller en tåre, men det er rimelig grunn til å tro at Madonna gjør det. Verken hun eller filmen «Evita» er Oscar-nominert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årets favoritt er den romantiske «The English Patient». Med sine tolv nominasjoner, inkludert Beste Film, leder ørken- og krigseposet fram til prisene blir delt ut i Hollywood 24. mars. Konkurrentene er «Fargo» og «Shine» med 7 nominasjoner hver, mens «Jerry Maguire» og «Secret & Lies» fikk 5 nominasjoner.

Tommelen ned

Madonna fikk seg nok årets filmtrøkk midt i trynet da nominasjonene ble kjent i går. Hun var ganske sikker på at hun og «Evita» ville bli nominert. Heller ikke Courtney Love (kona til avdøde Nirvana-sangeren Kurt Cobain) nådde opp for sin rolle i «The People vs. Larry Flynt» - til tross for strålende kritikker.

Akademimedlemmene hadde, litt overraskende, ikke sansen for Debbie Reynolds kritikerroste innsats i filmen «Mother».

McDormand favoritt

Frances McDormand, som spiller hovedrollen i «Fargo», har et favorittstempel i kampen om Beste kvinnelige hovedrolle - og er i den posisjonen Madonna jobbet så hardt for å få. Hun konkurrerer med Kristine Scott Thomas; «The English Patient», Diane Keaton; «Marvins Room», Emily Watson; «Breaking the Waves» og Brenda Blethyn; «Secret & Lies».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer