...men Marianne trives i Bergen

- Jeg lever som folk flest. Det er begrenset hvor høyt man kan leve i lille Bergen. Marianne Rieber (29) er Norges rikeste ugifte kvinne - med en formue på 430 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun jobber i disse dager hardt med sitt nystartede forlag. Marianne Riebers (29) formue er bygd på hennes eierandel i pappa Bjarne Riebers næringsmiddelkonsern. Som de fleste andre styrtrike ungdommer i Norge er hun opplært av foreldrene i kunsten å være rik.

- Folk venter at mennesker med mye penger fører en ekstravagant livsstil, men kritiserer sterkt når forventningen innfris. Dobbeltholdningen er med på å inneslutte norske pengefamilier, tror Rieber.
Etter eget sigende lever hun selv nøkternt, og kjører rundt i en fire år gammel Subaru. Hun føler seg privilegert med egen bolig og bil.

- Jeg har økonomisk sikkerhet som fundament i livet, derfor behøver jeg bare tenke på å leve på en måte som gjør meg lykkelig. Det er begrenset hvor høyt man kan leve i lille Norge og i lille Bergen. Ikke føler jeg noe behov for å eksponere rikdommen min heller. Jeg er for eksempel uhyre sjelden på byen, sier avholdskvinnen.

Rieber mener de aller fleste i Norge har økonomisk mulighet til å benytte seg av det meste som finnes av tilbud, og at det således ikke kan bli så stor forskjell på folks levesett.
- Jeg har nettopp startet et forlag som skal utgi barne- og ungdomsbøker, derfor blir det lange dager for tida. Jeg jobber hardt, sier hun, og avviser myten om de rikes late dager i luksus.

NØKTERN: Marianne Rieber sammen med pappa Bjarne Rieber på Brann stadion. 430 millioner er hun god for.