... men nå får hun hjelp

- Kronprinsesse Victoria lider av spiseforstyrrelser. Det er derfor hun er så tynn, uttalte pressesjef Elisabeth Tarras-Wahlberg ved det svenske hoffet. Dermed ble mistanken bekreftet: Den populære prinsessen lider av en alvorlig sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessen vakte oppsikt da hun deltok ved et ball på Grand hotell i Stockholm forrige helg. Victorias ermløse kjole avslørte de tynne armene, kinnene var uthulte, og innimellom smilene virket hun sliten og uopplagt. Det var lett å se at den tidligere så glade og frodige jenta ikke hadde det bra.

På bakgrunn av dette valgte det svenske kongeparet å bekrefte at deres datter lider av spiseforstyrrelser.

- Kongen og dronningen er bekymret og gir kronprinsessen all støtte. De har også sørget for at hun får den profesjonelle hjelp hun trenger, opplyste Tarras-Wahlberg.

«For rund»

Kronprinsesse Victoria har de siste årene blitt utsatt for et stort mediepress. I flere aviser og blader er hun blitt beskyldt for å være for rund. Dette kan ha ført til at hun begynte å slanke seg tidligere i år.

Slankingen begynte i forbindelse med studier i Frankrike på vårparten. Forsiktighet med maten og mosjon førte til at kiloene forsvant. Etter at hun kom tilbake til Sverige fortsatte kiloene å forsvinne, og nå er hun blitt så tynn at det vekker oppmerksomhet og bekymring i Sverige.

Tysk og mellomeuropeisk populærpresse har pekt ut den svenske kronprinsessen som nytt offer etter prinsesse Dianas brutale død.

Tett program

Ved siden av det økte mediekjøret har den svenske kronprinsessen hatt et tett program i høst. Noe som også blir sett i sammenheng med kronprinsessens spiseforstyrrelser.
Hun har vært observatør i Riksdagen og hospitant i ulike departementer for å lære hvordan det svenske samfunnet fungerer. Ved siden av har hun bistått sin far når han har vært utenlands.

- Kronprinsesse Victoria føler ansvar og bærer det svenske monarkiet på sine skuldrer. Hun skal fylle rollen som kronprinsesse og som prins Bertil, sa Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Victoria må opptre og holde mange offisielle taler, og iblant blir hun bedt om å holde taler som hadde passet bedre for en 50-åring, ifølge pressesjefen.

Etter jul kommer kronprinsessens offisielle plikter til å bli trappet ned. Planen er at hun skal begynne å studere igjen på nyåret. Så spørs det om mediene lar henne være i fred.

Viktoria i 1997