...men nekter å forsikre Martine

- Jeg kan forsikre det ene barnet mitt, men ikke det andre. Det oppleves som diskriminering, sier Cecilie Hemstad Lyslid. Martine (10) har diabetes og får ikke barneforsikring hos Storebrand. Broren Sebastian (8) får.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjøper ikke forsikring til noen av dem, sier mor.

Barneforsikringen fra Storebrand dekker både ulykker og sykdom. Den er kåret til den beste i sitt slag, og er den selskapet nå vil markedsføre og selge til alle foreldre. Nesten alle.

Foreldre til barn med god helse og funksjonsdyktighet får kjøpe den. Foreldre til barn med diabetes får ikke kjøpe den.

- Martine er sunn og sterk, og sjansene for at hun skal få komplikasjoner seinere er veldig små. Jeg skjønner ikke at jenta mi er for syk til å forsikres, sier Hemstad Lyslid.

«Nesten ingen» unntak

- Alle barn får dette tilbudet, det er bare noen veldig få unntak, sier produktsjef, Gunnar Kvan.

Unntakene er de barn som ikke tilfredsstiller normale krav til helse og funksjonsdyktighet. Selskapet vurderer hvert barn for seg, men har barnet ditt diabetes, cystisk fibrose, kreft, leddgikt eller multippel sklerose får du ikke kjøpe barneforsikringen fra Storebrand.

Urettferdig ordning

- Vi har mange henvendelser fra foreldre som har problemer med å forsikre sine barn, sier Norges Diabetesforbunds leder, Sindre Børke, som reagerer på forskjellsbehandlingen. De fleste foreldre velger å ikke forsikre noen av barna sine når de har et sykt og et friskt barn.

- Selskapene markedsfører at de vil hjelpe folk, men de vil jo bare selge forsikringer til barn som ikke trenger hjelp, sier Sindre Børke.

En tøff verden

Børke sier at diabetikere og andre kronisk syke blir hardt rammet av en hard forsikringsverden. Medlemmene i Diabetesforbundet sliter med alle typer forsikring.

- Jeg har ikke bedt Storebrand om et tilbud. Jeg vet jo at hun ikke får full forsikring, og det er jo et nederlag å få nei, sier mor til Martine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer