- Men norske Eva er hans store kjærlighet

PARIS (Dagbladet): De mange kvinneerobringene til kronprins Felipe av Spania (31) er bare skalkeskjul. Hans store kjærlighet er norske Eva Sannum, fastslår det franske kongebladet Point de Vue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Eva er Felipes hemmelige kjærlighet, slår bladet fast på gårsdagens cover. Samtidig presiseres det at det ikke er snakk om forlovelse eller bryllup, men om en lidenskapelig romanse mellom en modell og en kronprins. Point de Vue er overbevist om at Felipe elsker Eva, og at han gjør alt for å beskytte henne.

Det har vært stille en stund nå om Eva Sannum (24) og hennes kronprins etter at han besøkte henne i Oslo for noen måneder siden. Men nå hevder det franske magasinet Point de Vue at forholdet mellom de to er hetere enn noen gang.

Magasinet gir denne uka en grundig analyse av forholdet.

Mange kvinner

Ifølge bladet har kronprins Felipe med vilje vist seg med en rekke kvinner ved sin side for å avlede oppmerksomheten. Med den risikoen at han ville framstå som litt av en don juan. Det ryktet måtte han forsvare seg mot overfor spansk presse:

- Det er veldig vanskelig for meg å forføre en ung kvinne, for med en gang jeg blir fotografert ved hennes side blir alt mye mer komplisert, sa kronprinsen.

Det har vært mange kvinner ved Felipes side i de siste årene. Blant andre Nathalia av Preussen, Tatiana av Liechtenstein, modellene Bibiana Corcuera og Gigi Howard, Sophie Ullens de Schooten Whettnall, som han traff i Norge, Catarina av Østerrike og....Eva Sannum.

Vart lenge

- Eva Sannum er den eneste av disse som går igjen etter to år, og vi har beviser for at de har vært sammen. Det er første gang kronprinsen er sammen med noen så lenge. Det er det som teller, sier Raphaël Morata i Point de Vue til Dagbladet.

Eva Sannum skal ha møtt kronprins Felipe på en meksikansk restaurant i Madrid høsten 1997. Hun kom i snakk med prinsen fordi han var den eneste som snakket engelsk. Først mot slutten av kvelden skjønte hun hvem hun snakket med. Da gikk de to alene på diskotek.

Mer diskré

Seinere ble det mange møter mellom de to. Men etter bildene av Eva toppløs på Mallorca, som hun selv bestrider er henne, ble møtene mer diskré, blant annet i Norge. Der kan kronprinsen slippe seg løs, blant gode venner som Eva, kronprins Haakon og Cathrine Knudsen.

- De kommer ikke til å gifte seg, sier Raphaël Morata. Han er overbevist om at kronprins Felipe vil finne en annen kvinne som passer bedre som Spanias dronning.

- Bryllupet er ikke en statssak, sier Felipe selv, men legger til at han er klar over at bryllup og barn hører med til den monarkistiske institusjonen. Der er det neppe plass til hans hemmelige kjærlighet.

Fra Stovner

Eva Sannum er oppvokst i drabantbyen Stovner i Oslo og beskrives av venner og modellkolleger som «en ganske vanlig norsk jente». De siste åra har hun tjent til livets opphold som modell i Tyskland og i Spania. Hun har også jobbet for modellbyråer i Hellas, Spania og Milano. Overfor pågående pressefolk har den norske modellen hele tida hevdet at hun og Spanias kronprins bare er gode venner.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no

AVLEDNINGSMANØVER: Kronprins Felipe av Spania er kjent for å omgi seg med kvinner. Det gjør han bare for å få oppmerksomheten bort fra hans romanse med norske Eva Sannum, hevder det franske kongebladet Point De Vue.