Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Men Saddam sulter ikke

NEW YORK (Dagbladet): Saddam Hussein skylder på FN når han setter ned matrasjonene for november. Irakerne vil få mindre salt, kokeolje, te, såpe og vaskemidler denne måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varene rasjoneres ut som en del av FN-programmet.

Hver sjette måned får Irak kjøpe viktige varer for penger som kommer inn ved salg av olje, verd 15 milliarder kroner.

Trosser forbudet

De irakiske myndighetene sier USA bruker sin innflytelse til å forsinke godkjenningsprosessen av kontraktene som inngås innenfor disse rammene.

Bøddelen i Bagdad erklærte sist onsdag at alle de ti amerikanerne i FN-teamet som består av 40 inspektører, må være ute av Irak innen onsdag i neste uke.

Men FNs inspektører i Irak vil trosse Saddams forbud mot inspektører fra USA, og gjenopptar sitt arbeid som normalt på mandag.

Inspektørene arbeider med å avsløre diktatorens forsøk på å stikke unna masseødeleggelsesvåpen, og i hemmelighet produsere nye slike våpen.

Samtidig gjenopptar FNs sikkerhetsråd sine drøftinger av den spente situasjonen Saddam har skapt.

Spent situasjon

Fredag kveld ga rådet full støtte til sjefinspektør Richard Butler, men den franske FN-ambassadøren reagerte da Butler kalte utvisningen et brudd på våpenhvileavtalen fra 1991.

- Det er det FN som avgjør, sa ambassadøren.

Offisielle irakiske aviser fortsatte i går kampanjen mot USA, som de kaller Satan.

Hele Norges coronakart