Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Men Stoltenberg er like blid

Nye katastrofetall på meningsmålingene. Fortvilte partifeller. Sviktende tillit. Sur kritikk. Og uklar politikk. Men ingenting biter tilsynelatende på Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smilende og blid småløper han mot inngangen til Folkets Hus i Hamar for å sette mot i en desillusjonert og kritisk forsamling i Hedmark Arbeiderparti.

Det er lørdag formiddag, og statsministeren tar seg god tid til å go'snakke med partiveteraner og småfolk som krever autograf. Og blir møtt med et nytt sjokk: En ny meningsmåling viser at demningene brister også i «det røde fylket». For folket i Hedmark stiller like mannsterkt bak Carl Ivar Hagen som Jens Stoltenberg.

Men statsministeren lar seg ikke vippe av pinnen - på talerstolen gir han inntrykk av å være vinneren.

Stemmer ikke

- Er du helt upåvirket av alle negative utspill, målinger og intern uro?

- Jeg konsentrerer meg bare om jobben min, sier statsministeren til Dagbladet. Og krever å bli trodd på at han er like full av glød og optimisme i lukkede regjeringskontorer som når han framstår offentlig.

- Da jeg åpnet avisene i vinter, så jeg bilder av meg selv som en smilende og glad, kjekk ung mann. Når jeg åpner avisene nå om dagen, ser jeg en trist mann som stirrer ned i bakken, med hånda på panna. Men de stemmer ikke med virkeligheten, det må være arkivbilder. I partiledelsen og i regjeringen ser vi ikke ned, men opp og fram, fastslår han.

Tidligere statsminister Odvar Nordli, derimot, ga frammøtte journalister både ingress- og tittelpoenger, da han tordnet mot sentraliseringstendenser, uklare mål og sviktende tillit til Arbeiderpartiet.

- Det er en skam, Jens, at det i dag er 70000 barn som lever under fattigdomsgrensen i Norge. Det må det gjøres noe med, sa Nordli som et eksempel på hvor regjeringspartiet kan bli tydelig.

- For jeg vil heller bli slått i ærlig politisk kamp, enn å flyte rundt som politisk rekved, sa han og fikk stående applaus da han rådet Stoltenberg til «å snu hver stein» i arbeidet.

Klar melding

Statsministeren fikk også - avmålt - applaus. Men han fikk også i debatten punkt for punkt kritikk av forslaget til partiprogram og krav om å snakke så folk flest forstår. Klarest uttrykt ved Anne Christel Johnsgaards henvisning til debatten om statlig overtakelse av sykehusene:

- Det vi mener, og det Arbeiderpartiet mener er jo at pasientene skal få et bedre tilbud: Så si hva du mener, da! sa hun.

<B>PÅ MED LEDERTRØYA:</B> Jens Stoltenberg oppførte seg som en vinner tross gjentatte nederlag.