Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

..men svaret er hemmelig

Styret i Kværner lurer på hva Røkke vil gjøre for å redde Kværner. I ettermiddag fikk de svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil dele mer

I halvannen time satt informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid og resten av Aker Maritimes (AMA) folk i møte med Kværner. Det er Kværner som ba om møtet for å få svar på flere spørsmål i forbindelse med Røkkes nye forslag tidligere denne uka.

- Stemningen var positiv og konstruktiv, sier Drangeid. Han vil ikke fortelle hva Aker Maritime har informert Kværner om.

- Det er Kværner-styret som må ta styring på denne prosessen.

Også i et intervju med NTB tidligere i dag understreket Drangeid at ansvaret ligger på styret, ikke på AMA:

- Vi tror at Kværners styre er nødt til å ha en ledende rolle i arbeidet med å komme fram til en løsning. Vi regner også med at Kværners styre vet at ingen enkeltpart kan løse denne saken, sa Drangeid til NTB.

- Det er viljen, både hos styret i Kværner og hos andre parter, som det står på for å komme fram til en løsning.

Aker Maritime og Drangeid sa med andre ord, og nok en gang, at de vil komme med konstruktive bidrag, men det er styret i Kværner som må finne fram til en omforent løsning der de store og tunge aktørene er med.

POSITIVT MØTE: Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid og Kjell Inge Røkke har hatt møte med Kværner i dag. (Bildet er tatt tidligere.) Foto: SCANPIX
POSITIVT MØTE: Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid og Kjell Inge Røkke har hatt møte med Kværner i dag. (Bildet er tatt tidligere.) Foto: SCANPIX Vis mer

Mye må avklares

Kværners informasjonsdirektør Trond Andresen bekreftet på TV2 i kveld at Røkke og Aker fremdeles er bestemte på å stemme nei til Yukos' forslag på generalforsamlingen neste torsdag.

Styreformann i Kværner, Harald Arnkværn, sa før møtet at forslaget fra Aker Maritime reiser en rekke spørsmål som må avklares.

- I Akers forslag innbys aksjonærene i Kværner til tegne aksjer i et nytt selskap (Aker og Kværner skal slås sammen, red. anm.). Det gjør at bytteforholdet mellom Aker og Kværner (selskapenes verdier i forhold til hverandre, red. anm.) må fastsettes, sa Arnkværn.

Å fastsette et slikt bytteforhold er ikke noe man gjør i en håndvending, påpekte hovedtillitsvalgt i Kværner, Rolf Utgård.

Arnkværn og Utgård nevnte dessuten at man må ha på plass et nytt garantikonsortium for den planlagte aksje- og kapitalutvidelsen i Kværner, dersom Akers forslag skal tas til følge. Den emisjonen som ligger inne i styrets forslag og forslaget fra Yukos Oil, gjelder kun Kværner og ikke et nytt fusjonert selskap, påpeker det to.

Bankene og kontantene

Et annet hovedspørsmål som Kværners styre mente at Aker må avklare, er hvordan Kværner skal skaffe til veie 250 millioner kroner i driftskapital fram til den ekstraordinære generalforsamlingen 29. november.

Kværner trenger i tillegg penger til videre drift mens man forhandler fram en finansiell løsning for selskapet med utgangspunkt i Akers forslag, understreket Arnkværn. Verken han eller Utgård kunne si nøyaktig hvor mange penger Kværner trenger i en slik forhandlingsperiode.

- Det vil i hvert fall være snakk om flere hundre millioner kroner, sa Utgård til NTB.

Arnkværn fortalte at styret i Kværner fredag informerte bankene om det nye forslaget fra Aker Maritime. Forhandlinger om en annen løsning for Kværner enn den styret i selskapet og Yukos Oil går inn for, vil kreve svar fra og en ny avtale med bankene.

(NTB)

POSITIVT MØTE: Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid og Kjell Inge Røkke har hatt møte med Kværner i dag. (Bildet er tatt tidligere.) Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart