Mener 15-åringens foreldre burde vært varslet

- Jeg ble helt svimmel, sier Fpu-leder Ove Vanebo, som nå snakker ut.

HATT EN GRUSOM UKE: Fpu-leder Ove Vanebo sier i et intervju med Drammens Tidende at han har hatt en grusom uke. Han føler seg skuffet og lei seg for det som har skjedd, men ønsker ikke å fortelle hva han synes om siktede Trond Birkedal. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
HATT EN GRUSOM UKE: Fpu-leder Ove Vanebo sier i et intervju med Drammens Tidende at han har hatt en grusom uke. Han føler seg skuffet og lei seg for det som har skjedd, men ønsker ikke å fortelle hva han synes om siktede Trond Birkedal. Foto: Sigurd Fandango/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går beklaget Frp-leder Siv Jensen i TV2-nyhetene overfor den fornærmede gutten som har anmeldt tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal. Da gutten var 15 år skal Birkedal hatt oralsex med ham på et hotell i Oslo i 2008. Jensen beklaget dersom gutten ikke hadde fått god nok oppfølging fra partiet.

I dag snakker lederen for Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu), Ove Vanebo, for første gang ut om sex-anklagene og Birkedal. I intervjuet med Drammens Tidende kommer det fram at han mener 15-åringens foreldre burde ha blitt varslet.

- Det jeg tror hun (Siv Jensen red.anm) sikter til er at regelverket bør endres slik at også man bør varsle foreldre i slike saker. Det er jeg enig i, sier Vanebo til Drammens Tidende.

Siv Jensen bekreftet overfor Dagbladet i går kveld at hun har kjent til overgrepsanklagene siden oktober 2009.

- Ble helt svimmel - Det har vært en helt grusom uke, sier den hardt pressede ungdomslederen til avisa.

Vanebo sier han fikk sjokk da den 15 år gamle gutten, som hevder Trond Birkedal hadde oralsex med ham på et hotell i Oslo, tok kontakt med Vanebo og fortalte påstanden ett år etter at det skal ha skjedd,

- Jeg ble helt svimmel, men tok henvendelsen veldig på alvor. Jeg hørte på hva han mente vi burde gjøre, sier Vanebo.

- Trist Til Drammens Tidende forteller han at han tok det opp med Birkedal og ga beskjed om at han var nødt til å varsle partiledelsen. Vanebo forteller at Birkedal benektet det hele og at han kontaktet advokat.

Tidligere denne uka ble Birkedal siktet for forholdet. Han nekter straffskyld. Birkedal erkjenner samtidig at han smugfilmet flere menn.

Til avisa forteller Vanebo at han tok opp forholdet med generalsekretær Geir Mo. Han sier han er sikker på at generalsekretæren har gjort alt riktig, men sier samtidig at det er trist dersom den fornærmede gutten føler han ikke fikk god nok støtte fra partiet.

SNAKKER UT: Ove Vanebo i Drammens Tidende i dag. Faksimile: Drammens Tidende
SNAKKER UT: Ove Vanebo i Drammens Tidende i dag. Faksimile: Drammens Tidende Vis mer

- Vi ga beskjed om at dersom han ønsket ytterligere hjelp, så skulle vi bistå med det. Også dersom han ønsket å anmelde, sier Vanebo.

Skuffet og lei seg Fpu-lederen sier han hadde mye kontakt med Birkedal etter at påstandene kom fram. De var på ferier sammen. De snakket om forholdet flere ganger.

- Burde du sjekket bedre? spør Drammens Tidende.

- Jeg tenker ofte om jeg burde vært mer observant, men det er vanskelig å si - hvordan jeg skulle håndtert dette annerledes. Man kan aldri gardere seg hundre prosent. Vår jobb blir å minimere skader og ta hånd om medlemmene, sier Vanebo, som sier han er skuffet og lei seg.

Hva han føler om siktede Birkedal ønsker han ikke å si noe om.

DAGBLADET ONSDAG 23. MARS: Faksimile Dagbladet
DAGBLADET ONSDAG 23. MARS: Faksimile Dagbladet Vis mer