Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drap etter kollisjon på E18

Mener 21-åring kjørte gjennom hull i midtdeler og drepte familiefar med vilje

Mann siktet for forsettlig drap i kollisjon på E18 i Vestfold. En kvinne og et barn er alvorlig skadd.

DØD: En trebarnsfar døde i kollisjonen som politiet mener 21-åringen forårsaket med vilje. Et barn på fem år og barnets mor ble alvorlig skadd i hendelsen på E18 i Vestfold. Politiet mener mannen i varebilen kjørte gjennom et hull i midtdeleren, slik som her. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DØD: En trebarnsfar døde i kollisjonen som politiet mener 21-åringen forårsaket med vilje. Et barn på fem år og barnets mor ble alvorlig skadd i hendelsen på E18 i Vestfold. Politiet mener mannen i varebilen kjørte gjennom et hull i midtdeleren, slik som her. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener det som så ut som en grusom trafikkulykke, var en bevisst handling fra en 21 år gammel mann.

I den andre bilen satt en familie på fem med en femåring, en sjuåring og en elleve måneder gammel baby. Familiefaren døde, mens mora og femåringen er alvorlig skadd.

- Med vilje

Etter hvert som politiet har etterforsket saken i dag, mener de imidlertid ikke at saken er en forferdelig ulykke. Den 21 år gamle mannen er nå siktet for forsettlig drap for hendelsen som skjedde 04.35 i dag tidlig.

- Han har kommet over i motsatt kjørefelt og det er muligens snakk om fyllekjøring. Vi mistenker at han med vilje har kjørt inn i motgående felt og i den møtende bilen, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.

Med forsettlig drap menes det at politiet mener handlingen ble gjort med vilje. Forsettlig drap straffes med minst åtte års fengsel. Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger om bakgrunn for mannens handlinger og omstendighetene rundt.

- Kjørte i feil felt en kilometer

21-åringen fra Telemark er ennå ikke blitt avhørt, og er nå innlagt på sykehus med alvorlige skader. Han er ikke formelt pågrepet, men Pedersen opplyser at det vil skje når helsetilstanden er god nok.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med detaljer om hvorfor vi mener han har begått handlingen med vilje, sier Pedersen.

STORE SKADER: Det var store materielle skader på ulykkesstedet mellom Larvik og Langgangen.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
STORE SKADER: Det var store materielle skader på ulykkesstedet mellom Larvik og Langgangen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Det er midtdeler og firefelts motorvei på stedet der kollisjonen skjedde mellom Langangen og Larvik i Vestfold. Politiet mener 21-åringen har kjørt inn i motsatt kjørefelt via et av hullene som finnes i midtdeleren, som blant annet brukes til veiarbeid. Mannen kjørte en varebil.

- Vi mener han har kjørt i det andre kjørefeltet i overkant av en kilometer. Det lar seg gjøre å komme over i motsatt felt selv på motorveien, sier Pedersen.

Blodprøver

Både familien som ble rammet og den siktede mannen er fra Telemark, og ulykkesstedet ligger like ved fylkesgrensa. Politiet mistenker at mannen hadde promille da han kjørte nordover i det sørgående feltet, men har ennå ikke fått resultatene fra blodprøvene.

- Siktelsen er vår foreløpige konklusjon, men vi vil selvfølgelig etterforske denne saken nøye, sier han.

MISTENKER PROMILLE: Mannen er siktet for forsettlig drap, og politiet undersøker også om 21-åringen hadde promille. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MISTENKER PROMILLE: Mannen er siktet for forsettlig drap, og politiet undersøker også om 21-åringen hadde promille. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

21-åringen ble først siktet for promillekjøring, men siktelsen ble i løpet av dagen utvidet til forsettlig drap etter hendelsen som skjedde like etter 04.40 i dag. Han har ennå ikke fått oppnevnt forsvarer.

E18 var stengt forbi ulykkesstedet i mange timer mens nødetatene og Vegvesenet jobbet på stedet. Kriminalteknikerne var ferdig på stedet i 11-tiden. Rett før kl. 12 ble veien åpnet for normal ferdsel etter at veien var blitt ryddet.

Bilder fra stedet viser store materielle skade

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!