Siktet for drap etter kollisjon på E18

Mener 21-åring kjørte gjennom hull i midtdeler og drepte familiefar med vilje

Mann siktet for forsettlig drap i kollisjon på E18 i Vestfold. En kvinne og et barn er alvorlig skadd.

DØD: En trebarnsfar døde i kollisjonen som politiet mener 21-åringen forårsaket med vilje. Et barn på fem år og barnets mor ble alvorlig skadd i hendelsen på E18 i Vestfold. Politiet mener mannen i varebilen kjørte gjennom et hull i midtdeleren, slik som her. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
DØD: En trebarnsfar døde i kollisjonen som politiet mener 21-åringen forårsaket med vilje. Et barn på fem år og barnets mor ble alvorlig skadd i hendelsen på E18 i Vestfold. Politiet mener mannen i varebilen kjørte gjennom et hull i midtdeleren, slik som her. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet mener det som så ut som en grusom trafikkulykke, var en bevisst handling fra en 21 år gammel mann.

I den andre bilen satt en familie på fem med en femåring, en sjuåring og en elleve måneder gammel baby. Familiefaren døde, mens mora og femåringen er alvorlig skadd.

- Med vilje

Etter hvert som politiet har etterforsket saken i dag, mener de imidlertid ikke at saken er en forferdelig ulykke. Den 21 år gamle mannen er nå siktet for forsettlig drap for hendelsen som skjedde 04.35 i dag tidlig.

- Han har kommet over i motsatt kjørefelt og det er muligens snakk om fyllekjøring. Vi mistenker at han med vilje har kjørt inn i motgående felt og i den møtende bilen, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.

Med forsettlig drap menes det at politiet mener handlingen ble gjort med vilje. Forsettlig drap straffes med minst åtte års fengsel. Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger om bakgrunn for mannens handlinger og omstendighetene rundt.

- Kjørte i feil felt en kilometer

21-åringen fra Telemark er ennå ikke blitt avhørt, og er nå innlagt på sykehus med alvorlige skader. Han er ikke formelt pågrepet, men Pedersen opplyser at det vil skje når helsetilstanden er god nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer