Mener å ha sett Kims yacht

Nettstedet NK Pro mener å ha observert Kim Jong-uns yacht på østkysten av Nord-Korea på satellittbilder. Dette mener de at kan indikere at regimelederen er på ferie.

KAN VÆRE PÅ FERIE: Nettstedet NK Pro mener at Kim Jong-un kan være på ferie. Dette fordi at de mener å ha observert Kims yacht på Nord-Koreas østkyst. Korean Central News Agency / Korea News Service / Ap / NTB
KAN VÆRE PÅ FERIE: Nettstedet NK Pro mener at Kim Jong-un kan være på ferie. Dette fordi at de mener å ha observert Kims yacht på Nord-Koreas østkyst. Korean Central News Agency / Korea News Service / Ap / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag melder North Korean Professional Research Platform (NK Pro) at regimeleder Kim Jong-uns yacht har blitt observert i nærheten av ei sandstrand ved hans nyeste bolig på Hodo-halvøya på østkysten av Nord-Korea.

NK Pro baserer sine opplysninger på analyser av satellittbilder som ble tatt mandag og onsdag. Nå har det gått tolv dager siden sist Kim viste seg i offentligheten, noe som er årets nest lengste pause fra offentligheten for regimelederen.

Nettstedet mener at observasjonene av Kims yacht kan indikere at han for tida er på ferie.

NORD-KOREA: Under en seremoni som markerte 69-års jubileet for våpenhvilen i Korea-krigen, gråt landets førstedame under nasjonalsangen. Senere skal landets leder, Kim Jong Un, ha holdt en tale med en klar atom-beskjed. Video: Dagbladet TV / Reuters Vis mer

Stor yacht

Yachten er 55 meter lang og skiller seg fra Kims øvrige yachter med sitt røde tak. NK Pro opplyser at det er første gang at de har observert akkurat denne yachten ved akkurat den sandstranda, og at det er uklart hvorfor yachten ikke er forankret langs kystlinjen rett utenfor boligen.

Nettstedet skriver at den aktuelle yachten sist ble observert i området i 2019, like etter at Kims nye bolig var ferdigstilt.

HENGES UT: Nord-Koreas diktator Kim Jong Un henges ut på nettet etter denne propaganda-videoen. Video: Reuters. Reporter: Vegard Kruger. Vis mer

Flom

Washington Post melder at Nord-Korea for tida rammes av kraftig regnvær og flom, som har medført store ødeleggelser i sørlige og vestre deler av landet. Videre skriver de at landet er særlig sårbare for kraftig regnvær som følge av avskoging og mangel på ressurser.

Statlige medier har ikke meldt om dødsfall som følge av flommen, men har meldt om forsøk på å beskytte byggeområder og kraftverk fra flommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer