Mener å ha sett uhyre sjelden «vampyr-hjort» for første gang på 66 år

Duftkjertlene deres skal være verdt mer enn gull.

SKAL HA SETT EN HJORT SOM LIGNER VELDIG PÅ DENNE: Dette er en sibirsk moskushjort, men organisasjonen Wildlife conservation society mener å ha observert en lignende art - Kashmir moskushjort - i Afghanistan. Det er i så fall første gang på 66 år at dyret er observert. Dessverre klarte ikke teamet som observerte dyret å ta bilder da de så dyret for første gang på 66 år. Foto: Julie Larsen Maher / www.wcs.org
SKAL HA SETT EN HJORT SOM LIGNER VELDIG PÅ DENNE: Dette er en sibirsk moskushjort, men organisasjonen Wildlife conservation society mener å ha observert en lignende art - Kashmir moskushjort - i Afghanistan. Det er i så fall første gang på 66 år at dyret er observert. Dessverre klarte ikke teamet som observerte dyret å ta bilder da de så dyret for første gang på 66 år. Foto: Julie Larsen Maher / www.wcs.org Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dyrevernorganisasjonen Wildlife conservation society (WCS) sier de kan bekrefte eksistensen til en uhyre sjelden hjort i Asia.

Den utrydningstruede Kashmir moskushjorten skal være sett i provinsen Nuristan i Afghanistan, opplyser organisasjonen i en pressemelding. De viser til en studie de var med på som ble publisert 22. oktober i år.

Det er første gang siden 1948 at dyret er bekreftet sett, ifølge WSC. Da Dagbladet tok kontakt med organisasjonen og spurte om hvorfor de ikke tok et bilde av dyret for å dokumentere observasjonen, svarte kommunikasjonssjef Mary Dixon at feltarbeiderne ikke hadde med seg det nødvendige utstyret akkurat den dagen.

Bildet i saken er sendt til oss fra organisasjonen og viser en Sibirsk moskushjort som skal ligne veldig på Kashmir-utgaven, får vi opplyst.

- Dessverre har vi ingen gode bilder av dyret, Moskushjort er små, sårbare, sjeldne, sjernerte og forfulgt. Det er ekstremt uvanlig å i det hele tatt få et glimt av den i naturen, alt for kort tid til å kunne fokusere et kamera på en, sier visedirektør med ansvar for Asia-prosjektene, Peter Zahler, i Wildlife conservation society til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer