Mahad-saken:

Mener å kunne bevise at Mahads opplysninger ikke stemmer: - Ganske enkelt en annen historie

- Uhørt, mener Mahads advokat.

I RETTEN: Mahad Abib Mahamud saksøker staten ved Utlendingsnemnda (UNE),  etter å ha blitt fratatt det norske statsborgerskapet.  Rettssaken startet i Oslo tingrett i dag. Det er satt av tre dager til saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I RETTEN: Mahad Abib Mahamud saksøker staten ved Utlendingsnemnda (UNE), etter å ha blitt fratatt det norske statsborgerskapet.  Rettssaken startet i Oslo tingrett i dag. Det er satt av tre dager til saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Den grunnleggende problemstillingen er om Mahad har gitt uoppriktige opplyninger om identitet. Han forklarte at han var 14 år gammel og statsborger av Somalia, men at han ikke har familie der, da han kom til Norge. Disse opplysningene har lagt grunnlaget for oppholdstillatelse og stasborgerskap. Vi mener det er avdekket at han er borger av Djibouti, forklarte regjeringsadvokat Erik Bratterud, i Oslo Tingrett i dag.

Mahad Abib Mahamud (30) mistet i fjor det norske statsborgerskapet, fordi norske myndigheter hevder han er fra Djibouti og ikke Somalia, som han oppga da han kom til Norge i 2000. Fram til rettssaken startet i dag, har norske myndigheter ikke villet svare på hvilke beviser som i stor grad skal sannsyliggjøre at Mahad kommer fra Djibouti.

- Hvis Mahad hadde fortalt at han var fra Djibouti i 2000 ville han blitt returnert. Han har fått opphold og statsborgerskap på falske premisser, sier Bratterud.

Oppga at han er født i Somalia

Etter statens syn har Mahad gjort mye for å bortforklare sin tilknytning til Djibouti, og legge uriktige spor til Somalia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer