Mener Anundsen må slutte å politiskryte

Hadia Tajik mener den blåblå politisatsingen ikke er annet enn en logisk konsekvens av at de rødgrønne økte opptaket til Politihøgskolen i 2009 og 2010. 

- BEREDSKAPSLUFTSLOTT: Hadia Tajik (Ap) mener dagens regjering sin politisatsing bare er en videreføring av forrige regjerings satsing. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- BEREDSKAPSLUFTSLOTT: Hadia Tajik (Ap) mener dagens regjering sin politisatsing bare er en videreføring av forrige regjerings satsing. Foto:  Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Frp sier de gjennomfører «tidenes politisatsing» og brukte mye energi i valgkampen på å kritisere de rødgrønne for beredskapssvikt.

Nå møter han motbør fra leder i justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap).

Hun mener den blåblå politisatsingen - som blant annet innebærer et løfte om 1000 flere politifolk på tre år - bare er en videreføring av satsingen de rødgrønne startet.

Og beskylder Anundsen for å skryte på seg mer enn han har ansvar for.

- Det som bekymrer meg er at han bygger et beredskapsluftslott, han skaper inntrykk av en større satsing enn han egentlig har gjort. Vi ser det på antall politistillinger, men også på antallet politifolk med IP3-godkjenning hvor han har skapt inntrykk av at han er nær å nå målet om 1200, mens han har kommet omtrent halvveis på tre år, sier Tajik om Anundsen.

Henger sammen med opptaket

Hovedgrunnen til at antallet nye stillinger økte markant i 2013, er nemlig at de rødgrønne økte opptaket til Politihøgskolen noen år i forveien, mener hun.

Kullet som var ferdig på skolen i 2013, var derfor mye større enn tidligere avgangsklasser - og den daværende regjeringen økte bevilgningene til politiet for å sørge for at de nyutdannede politibetjentene kom seg i jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer