Mener Ap beskytter arvinger og milliardærer

- Sirkus, svarer Hadia Tajik på beskyldningene fra SV. Et forslag om å gjeninnføre arveavgift lager bråk på venstresida.

IKKE STØTTE: SV fikk ikke støtte fra Arbeiderpartiet i forslaget om å gjeninnføre arveavgiften. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Arbeiderpartiet er på lag med milliardærene, på lag med arvingene til Witzøe og tobakk-Andresen. Det er hårreisende.

Kari Kaski (SV) rister på hodet. Partiet fremmet i går et forslag i Stortinget om å se på mulighetene til å gjeninnføre arveavgiften. Forslaget understreket at avgiften bare skal gjelde dem med stor formue.

- Det kan for eksempel være formuer over 50 millioner, sier Kaski til Dagbladet.

Til Kaskis store overraskelse stemte Arbeiderpartiet, som ønsker å få tilbake en form for arveavgift, mot forslaget.

- Jeg er kjempeoverrasket og skuffet. Her må vi stå sammen for å redusere de økonomiske forskjellene i Norge. At de superrike skal få arve formuer og makt uten å skatte til fellesskapet, det er dypt urettferdig. Det bør også Ap mene, fortsetter Kaski.

- Løper rikingenes ærend

Kaski sier hun har vært fornøyd med Arbeiderpartiets retorikk den siste tida, og mener hun har sett et Ap som tydelig har gått til kamp mot forskjellene i samfunnet.

- Men da må Ap også følge opp med faktisk politikk. Vi klarer ikke gjøre med forskjellsveksten i Norge uten å innføre en skatt på arv, sier Kaski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.