(Dagbladet): Arbeiderpartiet mener det er betenkelig at sju Frp-menn styrer regjeringen justispolitikk.
Stortingspolitiker Åse Michaelsen, som satt i justiskomiteen for Fremskrittspartiet i forrige periode, reagerer kraftig.
Manglende innsikt - Jeg ønsker å rette verbal pekefinger mot Hadia Tajik for hennes kritikk om at vi i Frp ikke har kvinnelige justispolitikere.
Det vitner om kunnskapsløshet og mangel på innsikt om hvordan andre partier enn Ap jobber på tvers av komiteer, sier Frp-politikeren.
- Det må jo bety at Arbeiderpartiet har vanntette skott mellom saksområdene, sier Åse Michaelsen, som etter valget flyttet over fra justis- til transportkomiteen, der hun er fraksjonsleder.
Fortsatt justis Frp-representanten understreker at hun likevel fortsatt holder tak i justispolitiske saker.
- Jeg jobber med offeromsorg, der jeg nylig la fram et forslag i 29 punkter.
Jeg leder kompetansegruppen for tidligere ofre, jobber med cybercrime og terror, sier Åse Michaelsen.
Martine-saken - Jeg var nettopp på CCIS sin åpning og deltok også på Telenors øvelse «Cyberdawn». Jeg jobber med menneskehandel og internasjonal kriminalitet.
Og jeg jobber selvfølgelig også fremdeles med å finne løsning i Martine-saken, der jeg seinest i vinter fikk til et møte mellom stortingspresidenten og et parlamentsmedlem fra Jemen.
Jeg gir meg aldri, sier Åse Michaelsen.
Tunell-syn Politikere må beholde breddesynet, mener Michaelsen.
- En av de største farene for sånne som oss er at vi blir sektorpolitikere, mister evnen til å se helheten og får tunell-syn. For oss i Fremskrittspartiet er det naturlig å bruke den kunnskapen vi opparbeider.
Vi jobber på tvers av komiteene. Det er en styrke. Her vil jeg hevde at Arbeiderpartiet har mye å lære av Fremskrittspartiet, sier Åse Michaelsen.
Mot kvotering Frp har i dag ei stortingsgruppe bestående av 25 menn og fire kvinner. Skulle du ønske at fordelingen var jevnere?
- Jeg ser ikke på det som et problem, verken i politikken eller ellers i samfunnet. Alle vet at Fremskrittspartiet er mot kjønnskvotering, men at vi er med på å skjele til kjønnsbalansen når to kandidater har like kvalifikasjoner.
Det gjelder enten vi snakker om ledende stillinger i Justisdepartementet eller i politiet. De beste skal ansettes, uavhengig av kjønn. Langt viktigere er at de viktigste lederjobbene besettes av gode teambyggere, sier Åse Michaelsen.