Mener Ap bør lære av Frp

- Vi er ikke sektorpolitikere, sier Åse Michaelsen (Frp) om kritikken mot mannsdominansen i partiets justispolitikk.

DE BESTE: Stortingsrepresentant Åse Michaelsen (her til venstre, sammen med partileder Siv Jensen og andre Frp-kolleger) mener at de best kvalifiserte bør få de viktigste jobbene, uavhengig av kjønn. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
DE BESTE: Stortingsrepresentant Åse Michaelsen (her til venstre, sammen med partileder Siv Jensen og andre Frp-kolleger) mener at de best kvalifiserte bør få de viktigste jobbene, uavhengig av kjønn. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet mener det er betenkelig at sju Frp-menn styrer regjeringen justispolitikk.

Stortingspolitiker Åse Michaelsen, som satt i justiskomiteen for Fremskrittspartiet i forrige periode, reagerer kraftig.

Manglende innsikt - Jeg ønsker å rette verbal pekefinger mot Hadia Tajik for hennes kritikk om at vi i Frp ikke har kvinnelige justispolitikere. 

Det vitner om kunnskapsløshet og mangel på innsikt om hvordan andre partier enn Ap jobber på tvers av komiteer, sier Frp-politikeren.

- Det må jo bety at Arbeiderpartiet har vanntette skott mellom saksområdene, sier Åse Michaelsen, som etter valget flyttet over fra justis- til transportkomiteen, der hun er fraksjonsleder.

Fortsatt justis Frp-representanten understreker at hun likevel fortsatt holder tak i justispolitiske saker.

- Jeg jobber med offeromsorg, der jeg nylig la fram et forslag i 29 punkter.

Jeg leder kompetansegruppen for tidligere ofre, jobber med cybercrime og terror, sier Åse Michaelsen.

Martine-saken - Jeg var nettopp på CCIS sin åpning og deltok også på Telenors øvelse «Cyberdawn». Jeg jobber med menneskehandel og internasjonal kriminalitet.

Og jeg jobber selvfølgelig også fremdeles med å finne løsning i Martine-saken, der jeg seinest i vinter fikk til et møte mellom stortingspresidenten og et parlamentsmedlem fra Jemen.

Jeg gir meg aldri, sier Åse Michaelsen.

Tunell-syn Politikere må beholde breddesynet, mener Michaelsen.

- En av de største farene for sånne som oss er at vi blir sektorpolitikere, mister evnen til å se helheten og får tunell-syn. For oss i Fremskrittspartiet er det naturlig å bruke den kunnskapen vi opparbeider.

Vi jobber på tvers av komiteene. Det er en styrke. Her vil jeg hevde at Arbeiderpartiet har mye å lære av Fremskrittspartiet, sier Åse Michaelsen.

Mot kvotering Frp har i dag ei stortingsgruppe bestående av 25 menn og fire kvinner. Skulle du ønske at fordelingen var jevnere?

- Jeg ser ikke på det som et problem, verken i politikken eller ellers i samfunnet. Alle vet at Fremskrittspartiet er mot kjønnskvotering, men at vi er med på å skjele til kjønnsbalansen når to kandidater har like kvalifikasjoner.

Det gjelder enten vi snakker om ledende stillinger i Justisdepartementet eller i politiet. De beste skal ansettes, uavhengig av kjønn. Langt viktigere er at de viktigste lederjobbene besettes av gode teambyggere, sier Åse Michaelsen.