Aps Jan Bøhler vil ha strengere innvandringspolitikk:

Mener Ap har noe å lære

Partiveteran Jan Bøhler mener Ap må ta lærdom av de danske sosialdemokratenes høyresving innvandringspolitikken. Jonas Gahr Støre er mer reservert.

BØR LÆRE: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener venstresida må lære av de danske sosialdemokratene når det gjelder innvandringspolitikk.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BØR LÆRE: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener venstresida må lære av de danske sosialdemokratene når det gjelder innvandringspolitikk.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

41 år gamle Mette Frederiksen blir etter alt å dømme ny statsminister i Danmark, som den yngste noensinne. Hun står i front for en rød blokk som sender regjeringen til Venstres Lars Løkke Rasmussen på dør. En solid kursomlegging og profildreining hos de danske sosialdemokratene tilskrives noe av æren for dette.

- Hvis hun lykkes tror jeg lærdommene vil få stor og definerende betydning for mange sosialdemokratiske partier i Norden og hele Europa, skriver Arbeiderpartiets mangeårige stortingsrepresentant Jan Bøhler i et innlegg i Dagbladet.

Han mener Arbeiderpartiet bør gripe til Mette Frederiksens oppskrift fram mot stortingsvalget i 2021 og har en tydelig beskjed til egne samarbeidspartier på venstresiden.

Noe å lære

- Socialdemokratiet i Danmark har greid å overbevise velgere i typiske arbeiderstrøk om at de virkelig har forstått at det ikke er uproblematisk å bo i områder med høy tetthet av innvandrere, sier Bøhler til Dagbladet.

Han sikter til de nye tonene fra det danske søsterpartiet under Mette Frederiksens ledelse. I fjor la partiet fram et program for en ny utlendingspolitikk, som skapte bølger blant alliansepartnerne på venstresiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.