Aps Jan Bøhler vil ha strengere innvandringspolitikk:

Mener Ap har noe å lære

Partiveteran Jan Bøhler mener Ap må ta lærdom av de danske sosialdemokratenes høyresving innvandringspolitikken. Jonas Gahr Støre er mer reservert.

BØR LÆRE: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener venstresida må lære av de danske sosialdemokratene når det gjelder innvandringspolitikk.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BØR LÆRE: Arbeiderpartiets Jan Bøhler mener venstresida må lære av de danske sosialdemokratene når det gjelder innvandringspolitikk.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

41 år gamle Mette Frederiksen blir etter alt å dømme ny statsminister i Danmark, som den yngste noensinne. Hun står i front for en rød blokk som sender regjeringen til Venstres Lars Løkke Rasmussen på dør. En solid kursomlegging og profildreining hos de danske sosialdemokratene tilskrives noe av æren for dette.

- Hvis hun lykkes tror jeg lærdommene vil få stor og definerende betydning for mange sosialdemokratiske partier i Norden og hele Europa, skriver Arbeiderpartiets mangeårige stortingsrepresentant Jan Bøhler i et innlegg i Dagbladet.

Han mener Arbeiderpartiet bør gripe til Mette Frederiksens oppskrift fram mot stortingsvalget i 2021 og har en tydelig beskjed til egne samarbeidspartier på venstresiden.

Noe å lære

- Socialdemokratiet i Danmark har greid å overbevise velgere i typiske arbeiderstrøk om at de virkelig har forstått at det ikke er uproblematisk å bo i områder med høy tetthet av innvandrere, sier Bøhler til Dagbladet.

Han sikter til de nye tonene fra det danske søsterpartiet under Mette Frederiksens ledelse. I fjor la partiet fram et program for en ny utlendingspolitikk, som skapte bølger blant alliansepartnerne på venstresiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer