Mener Arendalsuka lyver

Arendalsuka avlyste etter Dagbladets sak. Ytringsforbundet nektet å gi seg, og gjennomførte på torget utenfor det stengte teltet. Uten Alliansen og SIAN.

INVITERT: Ingen ante noe før i dag tidlig, men Hans Jørgen Lysglimt Johansen er invitert til Arendalsuka. Nå er arrangementet avlyst, men det kan likevel finne sted, ifølge Ytringsforbundet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INVITERT: Ingen ante noe før i dag tidlig, men Hans Jørgen Lysglimt Johansen er invitert til Arendalsuka. Nå er arrangementet avlyst, men det kan likevel finne sted, ifølge Ytringsforbundet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Arendalsuka lyver, raser Shurika Hansen i Ytringsforbundet.

Etter at Dagbladet i dag meldte at Ytringsforbundet har invitert Alliansen og SIAN (Stopp islamifiseringen av Norge) til Arendalsuka, sendte arrangøren straks ut en pressemelding:

«SIAN og Alliansen får ikke delta på Arendalsuka», skriver Arendalsuka. Overfor Dagbladet bekreftes det at arrangementet offisielt er avlyst.

- Vi kommer til å være tilstede i dag og sørge for at dette arrangementet ikke finner sted, sier Harald Danielsen i Arendalsuka til Dagbladet.

- Bruker dere makt om nødvendig?

- Vi har ingen grunn til å tro at fysisk makt blir nødvendig, svarer han.

Epost i går

I en epost sendt fra Arendalsuka til Shurika Hansen i går, var tonen noe annerledes:

«Vi har tatt en ny vurdering av deres arrangement. Arendalsuka er positive til temaet dere setter på dagsorden og er åpne for at dere kan invitere egne medlemmer til debatten. Vi kan imidlertid ikke godkjenne at dere løfter fram SIAN og Alliansen i tittelen. På denne måten fremstår de som medarrangører», skrev Arendalsuka til Hansen i eposten Dagbladet har sett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer