BENT HØIE

Mener at Ap setter helsepolitikken i revers

- Arbeiderpartiets helseløfter er ikke oppløftende for pasientene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

REAGERER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) reagerer på hvordan Arbeiderpartiet vil reformere helse-Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) reagerer på hvordan Arbeiderpartiet vil reformere helse-Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Høyre-statsråden reagerer på forslagene fra Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, i Dagbladet i dag om hvordan Ap vil reformere helse-Norge hvis det blir regjeringsskifte til høsten.

- Det mest konkrete Ap lover, som skiller seg fra reformer som allerede er igangsatt og i ferd med å bli gjennomført, er løfte om å reversere fritt behandlingsvalg. Det viser at Ap igjen vil sette systemet foran pasienten, sier Bent Høie.

- Bare i mai var det 378 pasienter som fikk raskere behandling og større valgfrihet som følge av denne ordningen som Ap nå vil ta fra dem, påpeker Høie.

Kjærlighetsgarantien

Helseministeren hevder at problemet for Arbeiderpartiet ikke er mangel av gode intensjoner, men at Ap er imot grepene som skal til for å nå dem.

- Det blir vanskelig å satse på barn og unges psykiske helse, når Ap er imot å lovfeste krav om psykologer i kommunene. Det er blir vanskelig å innføre kjærlighetsgaranti når Ap er imot å lovfeste rett til heldøgns pleie- og omsorg.

- Jeg forestår at Ap nå er ulne i spørsmålet om nok sykehjemsplasser og dobbeltrom når partiet er imot å stille krav om at kommunene nå begynner å bygge flere plasser, sier Bent Høie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer