Mener at Londons politisjef må gå

Familien til brasilianeren som feilaktig ble skutt av London-politiet krever at politisjefen må gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  De drepte Jean, deretter løy de. De må bringes til domstolen. Jeg vil at de som er ansvarlig må bli tiltalt, sa Alessandro Pereira (25) i går. Han er fetteren til brasilianeren Jean Charles de Menezes, som ble skutt ved en feiltakelse ved Stockwell T-banestasjon etter terrorangrepet 21. juli.

Familien reagerer sterkt på opplysningene som har lekket ut denne uka: at Menezes slett ikke prøvde å stikke av fra politiet eller oppførte seg mistenkelig.

Sender etterforskere

Nå sendes også Brasil etterforskere til London for å finne ut hva som skjedde.

-  I tre uker har vi måttet høre på løgn etter løgn om Jean og hvordan han døde, sa fetteren i går. Det er også kommet fram at det tok hele seks dager før det britiske etterforskningsorganet for politisaker ble involvert. Ifølge the Guardian skal politisjefen i London, sir Ian Blair, ha prøvd å stoppe en uavhengig gransking av skuddene. Nå spør familien til de Menezes om viktige bevis er gått tapt i og med at det tok så lang tid før spesialenheten begynte sitt arbeid. Blair avviser beskyldningene om løgn, og forsikrer at han ikke trekker seg. Han sier forsinkelsen skyldes at ressursene var konsentrert om terroretterforskningen.

Helan og Halvan

Daily Mail skriver at politilederen som ledet operasjonen på Stockwell stasjon den skjebnesvangre dagen, ikke hadde gitt beskjed om at mannen skulle skytes - men derimot om at han skulle pågripes.

De nye opplysningene om hendelsesforløpet før mannen feilaktig ble skutt, mistenkt for å være involvert i bombeangrepet, legger nå press på politisjef Blair. Slektningene til Menezes mener at politiet har vært som «Helan og Halvan» i denne saken.

BITTER: Ales-sandro Pereira foran et bilde av sin fetter, drepte Jean Charles de Menezes, i London i går.