Dødsfall i Askim:

Mener avdøde hoppet ut av bilen

Den siktede mannen har forklart seg i retten.

BILEN: Krimteknikere jobbet på stedet for å sikre spor tirsdag morgen. Foto: Freddie Larsen
BILEN: Krimteknikere jobbet på stedet for å sikre spor tirsdag morgen. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den avdøde kvinnen, etter dødsfallet i Askim tirsdag morgen, skal ha hoppet ut i fart av bilen, hevder den siktede mannen. Det kommer fram i rettsdokumenter fra Nordre Follo tingrett.

Mannen i 50-åra er siktet for uaktsomt drap. Torsdag forklarer han seg i retten. Den siktede mannen var i et forhold med den avdøde kvinnen 40-åra. Han erkjenner ikke straffskyld.

Det var NRK som først omtalte saken.

Natt til tirsdag hadde mannen hentet kvinnen på legevakta og skulle kjøre henne hjem i en leiebil, forklarte mannen i retten.

Mannen hevder at kvinnen skal ha hoppet ut av bilen i en veldig høy hastighet. Han skal så ha kjørt tilbake, og da pustet hun, men mobilen hans var tom for strøm ifølge hans forklaring.

Videre skal mannen ha lagt henne inn i bilen før han kjørte til nærmeste sykehus i høy hastighet. Da han kom til Askim, stoppet han en bil som ringte til ambulanse mens han selv prøvde å utføre hjerte-lunge-redning på kvinnen.

Da nødetatene ankom til stedet, ble det videre forsøkt med livredning på kvinnen, som til slutt ble erklært død på stedet.

Politiet fikk klokka 05.15 tirsdag morgen melding om en kvinne som var funnet hardt skadd i en bil i Askim.

- Da nødetatene ankom stedet, var sivile personer i ferd med å prøve hjerte-lunge-redning på kvinnen. Ambulansepersonell overtok, men hun ble erklært død på stedet, sier oppdragsleder Jo Rennemo Jellum til Dagbladet.

Tirsdag morgen ble mannen pågrepet av politiet og siktet for uaktsomt drap.

Politiet ønsket å varetektsfengsle mannen, men onsdag ettermiddag besluttet Follo og Nordre Østfold tingrett at det ikke er grunnlag for varetektsfengsling. Retten la vekt på at mannen ikke trodde at kvinnen ville hoppe ut av bilen, selv om hun truet med det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer