- Uredelig, sier Saida Begum (H) om SV-kritikk av private barnehageeiere

Mener barnehagebrev avslører SV-Inga

Saida Begum (H) mener et brev fra 2017 viser at byrådens kritikk om at private ikke vil bygge på Stovner er uredelig.

- IKKE PÅ GREIP: - Vi kan ikke ha det slik at byråden den ene dagen nekter en privat barnehage å bygge ut, og dagen etter kritiserer dem for å ikke bygge, sier Oslo Høyres ordførerkandidat Saida Begum. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- IKKE PÅ GREIP: - Vi kan ikke ha det slik at byråden den ene dagen nekter en privat barnehage å bygge ut, og dagen etter kritiserer dem for å ikke bygge, sier Oslo Høyres ordførerkandidat Saida Begum. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyres ordførerkandidat Saida Begum kommer nå med kraftig kritikk av byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV).

- Det er ikke en byråd verdig å dikte opp problemstillinger bare for å stille private barnehager i dårlig lys, sier en oppgitt Begum.

Hun og Høyre har sendt Dagbladet et dokument som de mener stiller byrådens uttalelser i Dagbladet den 16. august i et nytt og tvilsomt lys.

- Ikke på greip

I artikkelen i Dagbladet sto det at private ikke har bygget nye barnehager på Stovner siden 1995.

- Ikke lukrativt nok, mente Inga Marte Thorkildsen. Det forklarte hun med at levekårsproblemer og mange barn med ekstra behov gjør barnehager på Stovner mindre lønnsomme for private eiere.

Men nå har Høyre funnet et brev til den private barnehagen Vestliskaret FUS fra september 2017, hvor byrådet ikke vil gi tilskudd for å utvide. Denne barnehagen ligger på Stovner.

Dette var før Thorkildsen ble oppvekst- og kunnskapsbyråd, men får like fullt Begum til å ta fram kraftig skyts.

- Vi kan ikke ha det slik at byråden den ene dagen nekter en privat barnehage å bygge ut, og dagen etter kritiserer dem for å ikke bygge. Det henger ikke på greip, sier Begum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer