Mener barnehageeier tok for mye lønn. Krever 1,5 millioner tilbakebetalt

Oslo kommune har fremmet nok et tilbakebetalingskrav mot en privat barnehage. Nå går de ut mot lovforslag som vil ta fra dem retten til innsyn i barnehagenes regnskap.

UT MOT LOVFORSLAG: Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, er sterkt kritisk til flere av punktene til regjeringens forslag om ny barnehagelov som er på høring. Foto: Hans Arne Vedlog
UT MOT LOVFORSLAG: Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, er sterkt kritisk til flere av punktene til regjeringens forslag om ny barnehagelov som er på høring. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune krever 1,5 million kroner tilbakebetalt fra den private barnehagen 100 meterskogen på Kjelsås i Oslo.

Det er konklusjonen av et ferskt økonomisk tilsyn med barnehagen.

Kommunen mener eieren tok ut for mye lønn i 2015 og 2016, som er de to åra de har sett på. I tillegg mener de eieren har tatt for mye i husleie for barnehagen som leier lokaler av henne personlig.

Den årlige leien på i overkant av en million kroner, ligger cirka 30 prosent over markedsleie, mener kommunen.

Ifølge Utdanningsnytt har flere foreldre reagert på pengebruken.

- Vedtaket vil bli påklaget, opplyser hennes advokat Kim Fredrik Torneus til Dagbladet.

- Et eksempel

- Dette er bare enda et eksempel på hvordan det står til, mener imidlertid byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo kommune har trappet opp sine økonomiske tilsyn med barnehager. De har så langt krevet 6,1 millioner kroner i tilskudd tilbakebetalt fordi de mener pengene ikke har kommet barna til gode

I et ferskt svar på regjeringens forslag til ny barnehagelov, går de sterkt ut mot at ansvaret for økonomisk tilsyn foreslås flyttet fra kommunene til et statlig organ underlagt Utdanningsdirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer