Mener barnevernet mangler ruskompetanse: - Kan få alvorlige følger

Forsker hevder barnevernet svikter når det kommer til behandling.

REAGERER PÅ NYE FUNN: Monika Alvestad Reime har forsket på barnevern i flere år. Hun mener Bufdirs institusjonsgjennomgang viser at de ansatte må få kompetanse på rus og psykisk helse og bevisstgjøres om forholdet mellom tvang og grensesetting. Foto: Lars Eivind Bones.
REAGERER PÅ NYE FUNN: Monika Alvestad Reime har forsket på barnevern i flere år. Hun mener Bufdirs institusjonsgjennomgang viser at de ansatte må få kompetanse på rus og psykisk helse og bevisstgjøres om forholdet mellom tvang og grensesetting. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Denne rapporten viser at ansatte i barnevernet fortsatt og gjennomgående mangler kompetanse på rus og psykisk helse. For barn og ungdom med slike utfordringer kan mangel på god faglig oppfølging få svært alvorlige følger, sier Monika Alvestad Reime ved Høgskulen på Vestlandet.

Hun peker på den økte risikoen for utenforskap og dødelighet som tidligere undersøkelser har dokumentert om barn som vokser opp i barnevernets omsorg.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer