PÅ RØMMEN: Norskfødte Stein Bagger (41) stjal passet fra konas veske og stakk av fra et luksushotell i Dubai. To dager etter at kona meldte ham savnet ble selskapet hans IT Factory slått konkurs. Den tidligere direktøren er siktet for å ha svindlet selskapet for en halv milliard danske kroner. Foto: EPA/MICHAEL ALTSCHUL DENMARK OUT/SCANPIX
PÅ RØMMEN: Norskfødte Stein Bagger (41) stjal passet fra konas veske og stakk av fra et luksushotell i Dubai. To dager etter at kona meldte ham savnet ble selskapet hans IT Factory slått konkurs. Den tidligere direktøren er siktet for å ha svindlet selskapet for en halv milliard danske kroner. Foto: EPA/MICHAEL ALTSCHUL DENMARK OUT/SCANPIXVis mer

Mener bedragerisiktet IT-direktør samarbeidet med Hells Angels

Norskfødte Stein Bagger skal ha brukt torpedoer til å få underskrevet falsk avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Dansk politi etterforsker nå forbindelsen mellom den norskfødte, bedragerisiktede Stein Bagger og Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg.

Det er danske Politiken som bringer de oppsiktsvekkende nye opplysningene i saken.

Avisen beskriver hvordan den tidligere direktøren for danske IT Factory skal ha troppet opp utenfor døra til en dansk IT-direktør og krevd at han skrev under på en falsk leasingkontrakt.

Politiet mistenker at Bagger hadde med seg den nevnte Sandberg da de møtte opp utenfor IT-direktørens bopæl i 2003.

Overfalt av torpedoer
Bakgrunnen var at IT-direktøren skulle kjøpe hardware til Baggers selskap IT Factory for et par millioner kroner.

Bagger endret imidlertid mening og sa at han i stedet ville kjøpe produktene av IBM. Likevel ville han at IT-direktøren skulle skrive under på at varene var levert.

IT-direktøren nektet å undertegne den falske kontrakten. To dager senere skal han ha blitt overfalt av to menn, som tvang ham til å sette signaturen på avtalepapiret, og i tillegg overføre 500 000 danske kroner til en konto kontrollert av Bagger.

Av frykt for sin egen sikkerhet, våget ikke IT-direktøren å gå til politiet med saken. Først da den bedragerisiktede og internasjonalt etterlyste Bagger meldte seg for politiet i Los Angeles for en drøy uke siden, våget den overfalte IT-direktøren å ta bladet fra munnen.

Han er nå avhørt av dansk politi, som sier de vil se nærmere på de nye opplysningene i den videre etterforskningen.

- I forbindelse med IT Factory kan man undres over at et selskap som jobber så iherdig for å vise omverdenen at man er suksessrik og hederlig, samtidig samarbeider med et kjent Hells Angeles-medlem som Brian Sandberg, sier Kim Kliver, sjefen for danske Kripos, til Berlingske Tidende.

- Jeg ble truet
Hells Angeles-medlemmet Brian Sandberg sier i en pressemelding at han har kjent Bagger i 10 år, og at han det siste året har hatt sikkerhetsansvaret for IT Factory-direktøren.

Bagger har i det eneste intervjuet han har gitt så langt sagt at han ble truet til å begå økonomisk kriminalitet.

- Jeg ble truet på livet, det samme ble familien min, og jeg er blitt truet med skytevåpen 25 til 30 ganger. Det er folk som har tatt på meg - også fysisk. De ville ha veldig, veldig, mange penger. Og de fikk dem, sier Bagger i intervjuet med danske Ekstra Bladet.

Det samme budskapet ble også formidlet i et anonymt blogginnlegg som ble postet på familien Baggers blogg kort tid før han ble pågrepet.

Historien om suksessbedriften IT Factory er blitt til en av de største svindelsakene i Danmark noensinne.

Ifølge selskapets egne regnskaper økte bruttoomsetningen til IT Factory fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.
I november i år fikk IT Factory prisen for beste virksomhet i vekst. Denne prisen er nå trukket tilbake.

Bagger mistenkes for å ha svindlet for en halv milliard danske kroner. Svindelen skal ha pågått i inneværende år og i løpet av fjoråret gjennom et komplisert system av leasingkontrakter
.

Bagger vil bli utlevert til Danmark i løpet uka.

«I'M A FUGITIVE:» Dette bildet fra overvåkningskameraet viser Stein Bagger idet han melder seg for politiet i Los Angeles. Foto: AP Photo/Los Angeles Police Department/SCANPIX
«I'M A FUGITIVE:» Dette bildet fra overvåkningskameraet viser Stein Bagger idet han melder seg for politiet i Los Angeles. Foto: AP Photo/Los Angeles Police Department/SCANPIX Vis mer