Toppmøte

Mener Biden belønner «en gangster»

USAs president, Joe Biden, får hard kritikk for å gå med på å møte Russlands president, Vladimir Putin.

MØTES IGJEN: - Jeg tror ikke du har en sjel, sa USAs nåværende president, Joe Biden, da han som visepresident i 2011 møtte Russlands president Vladimir Putin. Nå skal de møtes igjen. Foto: RIA Novosti, Alexei Druzhinin/Pool via AP, file
MØTES IGJEN: - Jeg tror ikke du har en sjel, sa USAs nåværende president, Joe Biden, da han som visepresident i 2011 møtte Russlands president Vladimir Putin. Nå skal de møtes igjen. Foto: RIA Novosti, Alexei Druzhinin/Pool via AP, file Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Bidens pressetalsperson, Jen Psaki, kunngjorde tirsdag at Biden og Putin skal møtes i den sveitsiske byen Genève 16. juni.

- Lederne skal diskutere alle presserende temaer. Vi ønsker å gjenoppbygge forutsigbarhet og stabilitet i forholdet mellom USA og Russland, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

- Vi planlegger å diskutere det nåværende forholdet og mulighetene for utviklingen av det russisk-amerikanske forholdet, problemene med strategisk stabilitet, samt temaer på den internasjonale agendaen inkludert kampen mot pandemien og løsning på regionale konflikter, heter det i en uttalelse fra Kreml, ifølge CNN.

Møtet blir en del av Bidens aller første utenlandstur som president. 14. juni deltar han på Nato-toppmøte i Brüssel.

Belønner

Men ikke alle mener det er riktig av Biden å møte Putin. Den hardeste kritikeren er den republikanske senatoren Ben Sasse.

- Vi belønner Putin med et toppmøte? Putin fengslet Aleksej Navalnyj, og marionetten hans Aleksandr Lukasjenko kapret et fly for å få tak i Roman Protasevtsj. I stedet for å behandle Putin som en gangster, som frykter sitt eget folk, gir vi ham den høyt verdsatte gassrørledningen Nord Stream 2 og legitimerer handlingene hans med et toppmøte. Dette er svakt, skriver Ben Sasse i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer