Mener blåblå kvinnekamp er best

Høyre-statsråd Anniken Hauglie hevder at de rødgrønne bommet i sine advarsler. - Nei, regjeringen er likestillingsfiendtlig, sier Ap.

HØYRE-STATSRÅD: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie opplyser at Solberg-regjeringens politikk har gitt 49.000 flere kvinnelige heltidsansatte og 22.000 flere kvinnelige ledere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HØYRE-STATSRÅD: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie opplyser at Solberg-regjeringens politikk har gitt 49.000 flere kvinnelige heltidsansatte og 22.000 flere kvinnelige ledere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Det var ikke måte på hvor galt det skulle gå med landet hvis de rødgrønne måtte gi fra seg regjeringsmakten. De skremte med at vi ville reversere likestillingen og rasere arbeidslivet. Det meste skulle bli verre med en borgerlig regjering. Men slik ble det selvfølgelig ikke, kan vi fastslå etter at vi nå har styrt Norge i snart fire år, sier Høyre-statsråden.

Og legger til:

- Likestillingspessimistene tok feil, de kom med skremselspropaganda.

Til tross for

Anette Trettebergstuen, likestillingspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet er dundrende uenig.

- Utviklingen skjer til tross for, og ikke på grunn av, regjeringens innsats. For tvert imot har denne regjeringen ikke gjort annet enn å fjerne og svekke politikk som virker.

- Regjeringens politikk er likestillingsfiendtlig, en rekke statistikker viser det helt klart, men de statistikkene velger de ikke vise fram, sier Anette Trettebergstuen.

Redusert lønnsgap

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener å kunne dokumentere at utviklingen er positiv på særlig tre områder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer