Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mener blogger-løslatelse kan få følger for Krekar-saken

Eivind Berges ytringer om politidrap var ikke straffbare, sa lagmannsretten i dag. Nå mener Brynjar Meling at kjennelsen kan få konsekvenser for Krekar-saken.

- INTERESSANT: - Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier forsvareren til Mulla Krekar Brynjar Meling til Dagbladet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- INTERESSANT: - Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier forsvareren til Mulla Krekar Brynjar Meling til Dagbladet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere i dag at Gulating lagmansrett mener den oppviglerisiktede bloggeren Eivind Berge har blitt varetektsfengslet på uriktig grunnlag og at han bør løslates.

Politiet har anket saken til Høyesterett.

Blant annet skriver retten at bloggpostene ikke skal tolkes som «fremsatt offentlig» i lovens forstand.

Berges forsvarer, Henrik Birkeland, opplyser nå til Dagbladet Berge ble løslatt ved femtiden i dag. Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om at Berge skulle holde fengslet til saken er behandlet i Høyesterett..

- Svært intressant Brynjar Meling, som forsvarer Najumuddin Faraj Ahmad (bedre kjent som Mulla Krekar), mener avgjørelsen kan få konsekvenser for Krekar-saken.

- Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier Meling til Dagbladet.

For to uker siden ble det kjent at Mulla Krekar igjen er tiltalt for å ha oppfordret til drap. Det skjedde bare fire måneder etter at han ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot blant annet Høyre-leder Erna Solberg. Dommen ble anket på stedet og er ikke rettskraftig.

Trusler ble henlagt Meling forteller at den første saken vil komme opp i Tingretten 7. august mens ankesaken først vil starte i oktober.

- BØR LØSLATES: agbladet skrev tidligere i dag at Gulating lagmansrett mener den oppviglerisiktede bloggeren Eivind Berge har blitt varetektsfengslet på uriktig grunnlag og at han bør løslates.

Blant annet skriver retten at bloggpostene ikke skal tolkes som «fremsatt offentlig» i lovens forstand. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
- BØR LØSLATES: agbladet skrev tidligere i dag at Gulating lagmansrett mener den oppviglerisiktede bloggeren Eivind Berge har blitt varetektsfengslet på uriktig grunnlag og at han bør løslates. Blant annet skriver retten at bloggpostene ikke skal tolkes som «fremsatt offentlig» i lovens forstand. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer

Meling peker også på henleggelsen av truslene til ordførerkandidat og tidligere NDL-leder Håvar Krane, som truet med å utslette hele regjeringen. Nå er saken henlagt.

- Her var utalelsene mer konkrete, mer relaterte til norske forhold og interesser enn det Krekar har kommet med. Likevel velger politiet her å henlegge saken, sier Meling.

I den nye tiltalen mot Krekar kommer det fram at det var en tale han holdt på et nettsted 24. mars i år - to dager før dommen i den forrige saken falt i Oslo tingrett - som inneholdt det påtalemakta mener er oppfordringer til drap.

Dagbladet har fått oversatt talen
- som ble holdt på den kurdiske sorani-dialekten - av en autorisert tolk.
Dagbladet skrev tidligere i dag at Gulating lagmansrett mener den oppviglerisiktede bloggeren Eivind Berge har blitt varetektsfengslet på uriktig grunnlag og at han bør løslates.

Blant annet skriver retten at bloggpostene ikke skal tolkes som «fremsatt offentlig» i lovens forstand. Brynjar Meling, som forsvarer For to uker siden ble det kjent at Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som Mulla Krekar, igjen er tiltalt for å ha oppfordret til drap. Det skjedde bare fire måneder etter at han ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot blant annet Høyre-leder Erna Solberg. Dommen ble anket på stedet og er ikke rettskraftig. Nå mener Brynjar Meling at saken mot Berge kan få konsekvenser for Krekar-saken.

BLE HENLAGT: Brynjar Meling peker også på henleggelsen av truslene til ordførerkandidat og tidligere NDL-leder Håvar Krane, som truet med å utslette hele regjeringen. Nå er saken henlagt. Foto: TV2/SCANPIX
BLE HENLAGT: Brynjar Meling peker også på henleggelsen av truslene til ordførerkandidat og tidligere NDL-leder Håvar Krane, som truet med å utslette hele regjeringen. Nå er saken henlagt. Foto: TV2/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media