Mener blogger-løslatelse kan få følger for Krekar-saken

Eivind Berges ytringer om politidrap var ikke straffbare, sa lagmannsretten i dag. Nå mener Brynjar Meling at kjennelsen kan få konsekvenser for Krekar-saken.

- INTERESSANT: - Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier forsvareren til Mulla Krekar Brynjar Meling til Dagbladet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- INTERESSANT: - Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier forsvareren til Mulla Krekar Brynjar Meling til Dagbladet. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere i dag at Gulating lagmansrett mener den oppviglerisiktede bloggeren Eivind Berge har blitt varetektsfengslet på uriktig grunnlag og at han bør løslates. Politiet har anket saken til Høyesterett.

Blant annet skriver retten at bloggpostene ikke skal tolkes som «fremsatt offentlig» i lovens forstand.

Berges forsvarer, Henrik Birkeland, opplyser nå til Dagbladet Berge ble løslatt ved femtiden i dag. Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om at Berge skulle holde fengslet til saken er behandlet i Høyesterett..

- Svært intressant Brynjar Meling, som forsvarer Najumuddin Faraj Ahmad (bedre kjent som Mulla Krekar), mener avgjørelsen kan få konsekvenser for Krekar-saken.

- Det skal bli svært interessant nå å se hvordan aktoratet vil håndtere denne saken i lys av de siste avgjørelsene, sier Meling til Dagbladet.

For to uker siden ble det kjent at Mulla Krekar igjen er tiltalt for å ha oppfordret til drap. Det skjedde bare fire måneder etter at han ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler mot blant annet Høyre-leder Erna Solberg. Dommen ble anket på stedet og er ikke rettskraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer