Mener bønnen er del av rømningsplan

Myndighetene avslår ønskene fra Joaquín «El Chapo» Guzmán. Det får advokaten hans til å fnyse.

SKYLDIG: Joaquín Guzman klager over forholdene i fengselet, men myndighetene stoler ikke på den tidligere narkobaronen. Det var i november i fjor at han ble stilt for retten. Video: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden kartellsjefen Joaquín «El Chapo» Guzmán ble utlevert til USA for to og et halvt år siden, har han sittet fengslet isolert fra omverdenen. Hans advokater hevder nå at dette går ut over 61-åringens mentale helse.

CNN skrev tidligere i mai om hvordan meksikaneren sliter med søvnmangel, hodepine og smerter i øret. I tillegg skal han være mentalt utslitt, og derfor har advokatene hans kommet med en rekke forespørsler.

Det er blant annet ønske om at han skal få anledning til å ferdes utendørs i to timer hver dag, samt at han skal kunne kjøpe seks flasker vann i uka og øreplugger.

Advokatene hevder videre at soningsforholdene til Guzmán er i strid med grunnloven, men dette er ikke myndighetene like overbevist om.

«Hysterisk»

Ifølge Washington Post skal de ha svart med avslag på nevnte ønsker, og begrunnet dette med at det er en del av en plan om å true vitner til stillhet eller rømme fra fengselet på Manhattan.

- Størrelsen på tiltaltes celle, målene på vinduet, fantommusikk i hodet hans og hvilke tv-programmer han kan se på dagtid har lite å gjøre med grunnloven, skal det hete i svaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer