Mener brev avslører Butt-slektninger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har beslaglagt et brev som niesen til den antatt drepte Zahid Mahmood Butt har skrevet til sin far. De mener brevet knytter de to til saken.

Innholdet i brevet skal også bidra til å knytte et tredje familiemedlem til saken, skriver VG.

Dette er en mann i 40-årene som er bosatt i Barcelona. Han skal være fetter og nevø av de to drapssiktede. Han er formelt siktet og etterlyst i saken.

Brevet fra niesen (33) skal etter det VG erfarer inneholde beskjeder til begge de medsiktede. Niesen skal blant annet ha bedt faren (56) om å sørge for at fetteren i Spania holdt fast ved opplysningene han har gitt norsk politi, dersom faren kom i kontakt med ham.

Niesen skal ha skrevet brevet mens hun satt i varetekt i Haugesund fengsel. Hun skal ha forsøkt å smugle det via en medfange som skulle overføres til farens fengsel i Stavanger. Men brevet havnet isteden i politiets hender for halvannen uke siden.

Niesens tidligere medfange klarte nemlig ikke å komme i kontakt med faren. Han ga derfor konvolutten videre til en annen medfange, men vedkommende ville ikke delta i smuglingsforsøket og overleverte det til politiet.

- Min klient innser at brevet kan oppleves som et forsøk på å forspille bevis og aksepterer å sitte en periode i isolasjon. Men det er viktig å få fram at hun ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier niesens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup.

NTB

DREPT?: Zahid Mahmood Butt.