Mener brev fra Breivik viser at han er mentalt syk

Breiviks advokat Øystein Storrvik prosederer i retten.

PROSEDERER: Anders Behring Breiviks advokater prosederer i lagmannsretten i dag. T.v. Mona Danielsen, t.h. Øystein Storrvik, begge fra Advokatfirmaet Storrvik.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROSEDERER: Anders Behring Breiviks advokater prosederer i lagmannsretten i dag. T.v. Mona Danielsen, t.h. Øystein Storrvik, begge fra Advokatfirmaet Storrvik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Anders Behring Breiviks advokat Øystein Storrvik holder sin prosedyre i Borgarting lagmannsrett, for anledningen flyttet til terroristens soningssted Skien fengsel.

Storrvik prøver å overbevise retten om at klienten er utsatt for menneskerettsbrudd i fengselet, og hevder at 37-åringen synes å ha tatt mental skade av soningen. Han legger særlig vekt på et brev Breivik i fjor sendte til personer i pressen, deriblant Dagbladet.

Vanskelig å lese

Brevet, som er på 14 tettskrevne sider, er henvendt til Erna Solberg, Siv Jensen og Kristin Clemet i tenketanken Civita. Det er skrevet på korrekt norsk og er logisk sammenhengende, men er vanskelig å lese, bl.a. fordi Breivik benytter hele arket.

Storrvik trekker fram hva psykiater Randi Rosenqvist sa om brevet i retten i forrige uke. Rosenqvist er faglig ansvarlig for risikovurderingene rundt Breiviks soning.

- Det er slik schizofrene ofte utnytter arket. Det forbauser meg at det ikke er mer lesevennlig. Det er jo ikke slik at han har mangel på papir, sa Rosenqvist.

Mulig stormannsgalskap

I det aktuelle brevet til Solberg, Jensen og Clemet beskriver Breivik hvordan han eller folk fra det angivelige politiske partiet hans, Den nordiske stat (NS), i framtida skal ha korttidsdemonstrasjoner foran Stortinget i spesialbygd bil med pansrede glass, dersom kravene hans ikke innfris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer