Gjengs leie

Mener byråd hindret fotografering. Her er bildene

Blokkerte linsa etter å ha behandlet betent sak. - Aldri opplevd liknende, sier journalisten.

BLOKKERTE LINSA: Byråd Tone Tellevik Dahl ville ikke at lokalavisjournalist skulle ta bilde av byrådslederen, og blokkerte kameralinsa etter betent byrådsmøte. Foto: Arnsten Lindstad
BLOKKERTE LINSA: Byråd Tone Tellevik Dahl ville ikke at lokalavisjournalist skulle ta bilde av byrådslederen, og blokkerte kameralinsa etter betent byrådsmøte. Foto: Arnsten Lindstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige onsdag fremmet Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg, forslag på vegne av opposisjonen om husleiekutt for utviklingshemmede i kommunale boliger i Oslo.

Mange i denne gruppa har opplevd en voldsom prisøkning og fått kraftige innstramminger i økonomien etter at de i 2016 ikke lenger ble skjermet fra å betale gjengs leie, som enkelt forklart tilsvarer markedspris.

Det rødgrønne flertallet gikk med på å behandle forslaget, men med Rødt med på laget stemte de ned forslaget. De har imidlertid sagt at de vil komme med et løsningsforslag i forbindelse med revidert budsjett neste uke.

Blokkerte fotografen

Verken publikum eller media hadde adgang til salen mens saken var til behandling. Først da møtet var hevet, fikk de oppmøtte journalistene fra lokalavisa Vårt Oslo komme inn.

De ønsket å ta bilde av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Frode Jacobsen (Ap) etter at de hadde sikret rødgrønt flertall mot reversering av husleia for beboere i samlokaliserte boliger. Det var også Vårt Oslo som først omtalte hendelsen.

- Ved møtets slutt gjorde jeg som jeg alltid pleier. Jeg gikk fram fordi jeg ville ha et bilde av de to, det er vanlig journalistisk praksis. Det vet representantene. Da jeg løftet kameraet kom ei hånd og sperret for objektivet, sier Arnsten Linstad, journalist i Vårt Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer