Lærerstreiken:

Mener corona-elevene ofres: - Hjerterått

Coronagenerasjonen «kastes foran toget» i lærerstreiken, mener mor og journalist Hilde Sandvik. - Rett og slett trist, sier Utdanningsforbundets leder, som ikke kjenner seg igjen i kritikken.

- OFRES: Journalist og forfatter Hilde Sandvik mener en generasjon blir ofret i den pågående lærerstreiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
- OFRES: Journalist og forfatter Hilde Sandvik mener en generasjon blir ofret i den pågående lærerstreiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lærerne og KS (kommunesektorens organisasjon) virker å være langt unna en løsning i den pågående konflikten, og onsdag ble det klart at Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 1800 medlemmer i streik.

- Jeg mener at KS og Utdanningsforbundet nå gjør seg skyldig i å ofre en generasjon som i utgangspunktet har hatt veldig mye motbør de siste åra. Dette er en streik for framtidas barn, og det er en hån mot samtidas barn.

Det sier journalist og forfatter Hilde Sandvik - for mange kanskje kjent som programleder for podkasten «Dansken, Svensken og Nordmannen», eller som tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende.

- Alle eller ingen

I et innlegg på sin Facebook-side tirsdag, skrev Sandvik blant annet at lærerstreiken nå skaper en kløft mellom elever som får undervisning, og de som ikke får det, og tar til orde for å enten ta ut alle lærere i streik, eller å stanse streiken nå.

- Mener du at det hadde vært bedre at alle lærerne ble tatt ut i streik, og at alle elevene hadde blitt rammet, men igjen fått redusert tilbudet likt?

- Det var mest retorikk, for jeg skjønner jo at grunnen til at man ikke gjør det, er at det garanterer tvungen lønnsnemnd. Det er et uttrykk for fortvilelsen over at det blir et a- og b-lag blant avgangselever. Alternativet er å rullere på skoler i streik slik at det blir like ille for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer