Mener corona utløste riking-drap

En britisk hotelleier og mangemillionær ble drept mens landet var stengt på grunn av coronapandemien. Statsadvokaten mener at stesønnen drepte ham, og at nedstengningen var blant de utløsende årsakene.

DRAP: Det var her i nordlige deler av Dorset i England at drapet fant sted. Foto: Shutterstock / NTB
DRAP: Det var her i nordlige deler av Dorset i England at drapet fant sted. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En 35 år gammel mann står tiltalt for knivdrap i Dorset i England.

Påtalemyndigheten mener at mannen drepte morens kjæreste gjennom mange år, og forsøkte å drepe moren. Hun skal ha fått «alvorlige og varige skader».

35-åringen nekter straffskyld for drap og drapsforsøk, men han har tidligere erkjent straffskyld for uaktsomt drap, skriver The Guardian.

I tida før drapet skal 35-åringen ha slitt psykisk, og flere venner av ham har forklart at den tiltalte mannen skal ha fortalt om hvordan han ble forsømt av moren og mannen. Han skal blant annet ha omtalt moren som «giftig» og en «lykkejeger», mens han skal ha sagt at han «ikke tålte» morens kjæreste.

- Hat av verste sort

«Jeg er så lei meg for å melde at hjernen min er fullstendig fylt med hat av verste sort mot familien min. De såret meg, sviktet meg og ødela all tillit. Enkelt forklart, jeg vurderer å drepe dem alle sammen, både morgen og kveld. Det er ikke det jeg har lyst til å tenke på, men det er sannheten. Jeg vil at de skal lide», skal han ha skrevet i en melding til en kamerat, ifølge The Guardian.

Mannen skal ha blitt stadig mer nedbrutt, blant annet fordi han måtte flytte hjem til familiehjemmet under nedstengningen, skriver BBC.

- Hevn og vold

- Bygget på et grunnlag av å ha følt seg isolert og urettferdig behandlet av hele familien sin i årevis, og drevet av å bli tvunget til å bo i familiehjemmet på grunn av pandemien - dette var under den andre nedstengningen - og de mange urettferdigheter han følte at han hadde blitt utsatt for, førte disse tankene til at han gjentatte ganger vurderte hevn og vold, sa aktor Adam Feest under rettssaken.

- Uansett hva det var som utløste denne hendelsen, har tiltalte angrepet mannen og moren med kniv på kjøkkenet, muligens etter å først ha angrepet mannen på kontoret hans. Dette mener påtalemyndigheten at er et klart tilfelle av drap, sa Feest-

35-åringen ble pågrepet etter en biljakt utenfor London, hvor han til slutt ble stoppet av at en politibil krasjet inn i ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer