<strong>STYRTET:</strong> Det var et rundt to måneder gammelt Boeing 737 MAX 8 som styrtet i havet utenfor Jakarta mandag. Alle de 189 om bord er etter alt å dømme omkommet. Her noen vrakrester som ble funnet mandag. Foto: NTB Scanpix
STYRTET: Det var et rundt to måneder gammelt Boeing 737 MAX 8 som styrtet i havet utenfor Jakarta mandag. Alle de 189 om bord er etter alt å dømme omkommet. Her noen vrakrester som ble funnet mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mener de har funnet vraket etter styrtet fly med 189 om bord

Indonesiske myndigheter mener de har funnet flykroppen etter Lion Air-flyet som styrtet natt til mandag norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Myndighetene i Indonesia mener de har klart å lokalisere flykroppen etter passasjerflyet med 189 personer om bord, som styrtet i havet utenfor Jakarta natt til mandag norsk tid.

Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Forsvarssjefen Hadi Tjahjanto forteller at et søks- og redningsoppdrag har identifisert et område hvor de mener flykroppen ligger.

Tidligere er det funnet vrakrester etter flyet, men flykroppen og ferdsskriveren - den såkalte «sorte boksen» - er ennå ikke kommet myndighetene i hende.

Ba om få returnere

Flyet fra lavprisselskapet Lion Air tok av fra Indonesias hovedstad Jakarta 06.20 lokal tid. Flyturen til Pangkal Piang, den største byen i øyprovinsen Banka Belitung, skulle bare ta 70 minutter.

Flyet skal ha bedt flygelederne om å få returnere til flyplassen før flygelederne mistet kontakten med flyvning JT 610. Det skjedde bare 13 minutter etter at passasjerflyet tok av fra rullebanen i Jakarta.

- Trafikkontrollen tillot det, men så mistet de kontakten, sier Yohanes Sirait, talsperson for Indonesias luftfartsmyndigheter, ifølge NTB.

Flyet forsvant nær Karawang i provinsen Vest-Java.

Nytt fly

Lion Air er et av de største lavprisselskapene i Indonesia. Flyet som krasjet skal være av typen Boeing 737 MAX. Det kan ta opp mot 200 passasjerer.

Flyet som krasjet ble levert til flyselskapet for bare to måneder siden.

Dette er den første rapporterte ulykka med det populære Boeing 737 MAX-flyet. Flytypen er ny, og det første flyet ble tatt i bruk så seint som i fjor.

Tirsdag beordret indonesiske myndigheter kontroll av alle fly av samme typen.

Eks-syklist blant de omkomne

Den tidligere italienske proffsyklisten Andrea Manfredi var om bord flyet som styrtet.

Mandag ettermiddag ble det bekreftet at Manfredi omkom i ulykken.

- Bardiani-CSF har via media blitt gjort oppmerksom på at Andrea Manfredi er død. Han er en tidligere profesjonell rytter som bar vår trøye i 2014- og 2015-sesongen. Han er blant ofrene etter flytragedien i Indonesia. Managementet, rytterne, støtteapparatet og lagets sponsorer ønsker å uttrykke vår medfølelse overfor familien og alle som sto Andrea nær, heter det i en uttalelse fra det italienske sykkellaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer